Türkiye siyaseti yeni bir dönemin eşiğinden geçerken, Karacabey’de de siyasetin alışılagelmiş kalıplarının dışına çıkan yeni bir hareket büyüyor. Yeni Parti’nin kuruluşuyla birlikte yalnızca yeni bir siyasi yapı değil, siyasetin nasıl yapılacağına dair yeni bir anlayış da ortaya konuluyor.
“Biz bu yola yalnızca bir partiden başka bir partiye geçmek için değil, Türkiye’de siyasetin dilini, anlayışını ve çalışma biçimini değiştirmek için çıktık. Milletin iradesine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için çıktık” diyen Yeni Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısı açıktır: Atatürk’le, Cumhuriyet’le ve Türkiye’nin ortak geleceğiyle sorunu olmayan bütün demokratları aynı çatı altında buluşmaya davet ediyoruz. Bu çağrı yalnızca geçmişte aynı siyasi partide bulunmuş insanlara değil; farklı siyasi geleneklerden gelmesine rağmen demokrasi, adalet, laiklik, eşit yurttaşlık ve özgür siyaset konusunda ortaklaşabilen herkese yöneliktir.
Karacabey’de bunun somut karşılığını şimdiden görüyoruz. Kurmakta olduğumuz yönetim anlayışı yalnızca geçmişte aynı partide görev yapmış isimlerden oluşmuyor. Farklı siyasi partilerde görev almış, farklı siyasi geleneklerden gelen arkadaşlarımızı aynı yönetim anlayışı içerisinde buluşturuyoruz. Çünkü biz siyaseti insanların geçmişte ne yaptığı üzerinden değil, bugün Türkiye’nin geleceği için nerede durduğu üzerinden değerlendiriyoruz.
Bu nedenle yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın siyasi geçmişleri üzerinden yürütülen tartışmaları da doğru bulmuyoruz. Biz geçmiş üzerinden siyaset üretmeye değil, geleceği kurmaya geldik. Kim nerede siyaset yaptı diye değil, bugün Türkiye için ne söylediğine ve yarın ne yapacağına bakıyoruz. İnsanların siyasi geçmişlerini veya hangi dönem hangi siyasi yapıda görev yaptıklarını tartışma konusu yapmak yerine, bugün ne söylediğimize ve yarın ne yapmak istediğimize bakılmalıdır.
Bizim için asıl mesele makam paylaşımı, geçmişin hesabı veya kişisel siyasi kariyerler değildir. Bizler Karacabey’de de Türkiye genelinde de yalnızca siyaset yapmak için değil, iktidar olmak ve ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenmek için kenetlenmiş durumdayız. Yerelde Karacabey’in, genelde ise Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek; siyaseti kavga ve kutuplaşma üzerinden değil, ortak akıl ve ortak hedef üzerinden yapmak istiyoruz.
Bu doğrultuda çok kısa süre içerisinde Garipçe Mahallesi Dr. Rüştü Özüt Caddesi No:25’teki yeni çalışma merkezimizde çalışmalarımıza başlayacağız. Üye çalışmalarımız da çok yakın zamanda başlayacak. Yeni Parti’ye katılmak isteyen yurttaşlarımız, uyelik.yeni-parti.org.tr üzerinden üyelik başvurularını şimdiden gerçekleştirebilirler.
Önümüzde çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceğimiz 1. Olağan Kongremiz var. Çok kısa süre içerisinde gerçekleştireceğimiz 1. Olağan Kongremizle birlikte Karacabey kamuoyunun yakından takip edeceği yeni katılımları, sürpriz isimleri ve daha güçlü bir örgüt yapısını kamuoyuyla paylaşacağız. Karacabey’de büyüyen bu hareketi, yalnızca bir siyasi parti örgütü olarak değil, farklı siyasi geçmişlerden gelen demokratların ortak gelecekte buluştuğu güçlü bir toplumsal yapı olarak büyüteceğiz.
Çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı, gençlerin geleceğini başka ülkelerde aramak zorunda kalmadığı, esnafın ayakta kalabildiği, hukukun kişiye göre değişmediği, seçilmişlerin iradesine saygı duyulduğu, liyakat ve temiz siyasetin esas olduğu bir Türkiye istiyoruz.
Bu nedenle Cumhuriyet’e, demokrasiye ve Türkiye’nin ortak geleceğine inanan; siyasi geçmişi ne olursa olsun, bugün demokratik bir Türkiye için mücadele etmek isteyen herkese çağrımızdır: Gelin, birbirimizin geçmişine değil, Türkiye’nin geleceğine bakalım. Karacabey’de farklı siyasi gelenekleri aynı hedefte buluşturan bu yeni anlayışı hep birlikte büyütelim.
Çünkü bizim hedefimiz yalnızca yeni bir parti kurmak değil; Karacabey’de ve Türkiye’de milletin yeniden söz, yetki ve karar sahibi olduğu bir düzeni kurmak, iktidar sorumluluğunu üstlenmektir. Biz Karacabey’de yalnızca yeni bir parti örgütü kurmuyoruz; yeni bir siyasi anlayışın temellerini atıyoruz”



