Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşanan siyasi hareketlilik Bursa’da önemli bir gelişmeyle yeni bir boyut kazandı. Bursa’da CHP’den seçilen 6 ilçe belediye başkanının tamamı partilerinden istifa ederek Yeni Parti’ye katıldı.
Heykel Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan gelişmede, CHP’den ayrılan belediye başkanları bundan sonraki siyasi çalışmalarını Yeni Parti çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa’da CHP’den seçilen 6 ilçe belediyesi bulunuyordu. Yaşanan son gelişmeyle birlikte bu belediyelerin tamamında görev yapan belediye başkanları Yeni Parti saflarına geçmiş oldu.
6 BELEDİYE BAŞKANI YENİ PARTİ’DE
Düzenlenen basın açıklamasında Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem ve Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, CHP üyeliklerinden ayrıldıklarını duyurdu.
Bursa’daki 6 CHP’li ilçe belediye başkanının aynı süreç içerisinde parti değişikliği kararı alması, kent siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.
Belediye başkanlarıyla birlikte belediye meclis üyelerinin de CHP’den ayrılarak Yeni Parti’ye katılacağı ifade edilirken, gözler ilçelerdeki meclis gruplarına çevrildi.
MECLİS ÜYELERİNDE DE HAREKETLİLİK BEKLENİYOR
Belediye başkanlarının istifasının ardından Bursa’daki belediye meclislerinde de yeni bir sürecin başlaması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, CHP’den seçilen belediye meclis üyelerinin de önümüzdeki süreçte Yeni Parti’ye geçiş yapabileceği belirtiliyor. Özellikle CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde meclis üyeleriyle ilgili görüşmelerin sürdüğü ve Yeni Parti’ye katılımların gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ile CHP’li meclis üyelerinin bulunduğu diğer ilçe belediye meclislerinde yaşanacak gelişmelerin, önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
“YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ”
Yeni Parti Kurucu Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Heykel’de düzenlenen programda yaptığı açıklamada, Bursa’da yeni bir siyasi sürecin başladığını ifade etti.
Yeşiltaş, Bursa nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet veren belediye başkanları ve meclis üyelerinin halkın iradesi doğrultusunda Yeni Parti çatısı altında buluştuğunu belirterek, yeni nesil bir siyaset anlayışı oluşturma hedefinde olduklarını söyledi.
GÖZLER EYLÜL MECLİS TOPLANTILARINDA
Bursa’da yaşanan bu siyasi değişimin ardından gözler belediye meclislerine çevrildi. Önümüzdeki süreçte yapılacak resmi parti değişiklikleri ve olası yeni katılımlarla birlikte belediye meclislerindeki siyasi dağılımın yeniden şekillenmesi bekleniyor. Kulislerde, özellikle Eylül ayında gerçekleştirilecek belediye meclis toplantıları öncesinde yeni istifaların ve parti değişikliklerinin gündeme geleceği konuşuluyor.



