KARACABEY ‘DEVA’ İDDİALI GELİYOR « Karacabey Takip Gazetesi

SON DAKİKA
<

KARACABEY ‘DEVA’ İDDİALI GELİYOR

Bu haber 21 Haziran 2021 - 8:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Cuma günü görkemli bir programla gerçekleştirildi. Bilinen kongrelerin dışında farklı bir konseptle Atatürk Kültür Parkı içinde yemekli yapılan kongrede, Kurucu İlçe Başkanı Şaban Önen, delegelerinin tam desteğiyle ‘seçilmiş’ ilçe başkanlığına getirildi. Kongrede iddialı açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Şaban Önen ile İl Başkanı Serkan Özgöz, DEVA Partisi’nin hem yerelde hem de genelde iktidar olacağını vurguladı.

Gerçekleşen Olağan Genel Kurula İl Başkanı Serkan Özgöz’ün yanı sıra, il yöneticileri, çevre ilçelerin başkan ve yönetimleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Hasan Duman’ın sunumunu yaptığı kongrede ilk olarak halkoyunları sahne aldı. Efelerin sergilediği gösteri yoğun alkışlar eşliğinde ilgiyle izlendi.

Ardından Divan Heyeti oluşturuldu. DEVA Partisi İl Yöneticisi Yasin Gök başkanlığındaki divanda; Muhammet Gül, Levent Karaaslan, Turgay Erdoğmuş ve Rahmi Kayacan yer aldı. Kongreye katılan herkesi selamlayan Yasin Gök, özlenen güçlü Türkiye için DEVA kadrolarının göreve hazır olduğunu vurguladı.

Daha sonra İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Gül’ün okuduğu faaliyet ve gelir-gider raporları delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. İl Sekreteri Yağmur Barmanbay Koç da, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın mesajını katılımcılarla paylaştı.

Siyasi konuşmalar bölümünde ilk olarak konuşan DEVA Partisi İlçe Başkanı Şaban Önen, iktidar olmak için yola çıktıklarını ve buna da yürekten inandıklarını belirtti. Önen, “Sözlerime başlamadan evvel öncelikle bu kongreyi yapabilmek adına Kurucu Başkanlık görevini şahsıma lütfeden başta Genel Başkanımız Ali Babacan olmak üzere, İl Başkanımız Serkan Özgöz’e ve Genel Merkez Yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Konuşmasında mevcut iktidarın yanı sıra, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi yönetimine de göndermelerde bulunan Önen, şu ifadelere yer verdi: “DEVA Partisi; ülkemizde bir çıkmaza doğru ilerleyen ve birçok kirli işler ile itham edilen Türk siyasi hayatına, tertemiz insanlardan oluşan genç ve dinamik bir ekiple, çarelerin bitmediğini gösterebilmek ve Türk halkına hak ettiği yaşam şartlarını sunmak adına yola çıkmıştır. İsminden de anlaşılacağı üzere her türlü derde ‘DEVA’ olmak adına yol haritasını belirlemiş bir siyasi partidir.

Anayasamızın 2. Maddesinde, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir’ diye belirtilmiş olmasına rağmen, içinde bulunduğumuz şu günlerde Demokrasi ve Hukuk’un kişilere, kurumlara ve duruşlara göre uygulanır olduğunu görmek, her Türk evladı gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Demokrasinin evrensel tanımlarından birinde, ‘İçinde bulunduğunuz ortamda bir problem var da, sizlerde kendi imkanlarınız, bilginiz beceriniz ve donanımız doğrultusunda bu problemlere bir çözüm üretmiyorsanız, sizde problemin bir parçasısınızdır’ der. Bizler de; üzüntü ve endişe ile şahit olduğumuz bu problemlere çözüm üretebilmek, milletimizin dertleri ile dertlenmek, sevinçleri ile mutlu olabilmek, gerektiğinde bir ekmeği paylaşabilmek amacı ile bu yolda taşın altına elimizi değil gerektiğinde bütün bedenimizi koyabilmek kararlığı ile yola çıkmış bulunmaktayız.

Bazı güç zehirlenmesine maruz kalmışlar ile miras yediler; bizi küçümseyecek veya bizleri hakir görerek akıllarınca, ‘Nasıl Yapacaksınız ki?’ gibisinden sorular soracaktır. Onlara en güzel cevabı Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıllar öncesinde Gençliğe Hitabesi’nde, ‘Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ diyerek vermişti. Onlar unutmuş olabilirler ama biz unutmadık ve unutturmayacağız. İşte bizler, damarlarımızdaki asil kan ve ruhumuzda barındırdığımız inanç ile bütün sorunları bertaraf edeceğiz.

Daha iktidara gelmeden ekonomik problemleri bitirmek adına uluslararası fon yöneticileriyle toplantılar yapan Genel Başkanımız Ali Babacan; kısa ve net çözümler üretme yolunda, rotası belli olmayan gemiye rüzgarın bile yardım edemeyeceğini bildiği için rotasını belirlemiş, emin adımlarla yol almaya başlamıştır. Bu doğrultuda; bizler de her geçen gün büyüme eğilimde olan Karacabey’imizde, Genel Merkezi’mizin çizdiği yolda, İl Başkanımızın talimatları doğrultusunda 365 gün 24 saat esasına dayalı olarak çalışacak, halkımızın hak ettiği müreffeh seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız.

Karacabey’imizde ‘Güzellikler Şehri’ sloganı ile çıkılan yolda, bırakın yeni güzellikler yaratmayı, birçok güzelliği içinde bulunduğumuz Kültür Parkı’nı örnek göstererek heba edildiğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Coğrafya kitaplarında Türkiye’nin en verimli 5 ovasından biri olarak gösterilen Karacabey ovamız bir zamanlar renk cümbüşüyle göz kamaştırıyordu.

Beyaz gelinlik pamuk, günün aydınlığı ayçiçek, ağzımızın tadı pancar, en güzel mikrop kırıcı sarımsak, yemeklerimizin lezzeti soğan, altın sarısı başaklı buğday, heybetli Karadağ, derelerinde, göllerinde ve Marmara Denizi’nde içinde barındırdığı canlılarla hayat bulan sularımız. Peki şimdi durum nedir? İlçemizin dört bir yanında çevre katliamı. Karacabeyli üreticiler ise kan ağlamakta. Ellerindeki arazilerini ve mallarını satarak günü kurtarmaya çalışmaktadır.

‘Buğday para yapmıyorsa kepek ekin, kepek çok para yapıyor’ diyen bir Tarım Bakanı tarafından tarım ve hayvancılığa yön verilen ülkemizde, iki sene önce ambarında 10 ton soğan olan çiftçimiz vatan haini ilan edilirken, bu günlerde 100 binlerce ton soğan tarlada kalmış, çiftçimiz soğan ekili tarlalarını sürmek zorunda bırakılmıştır. Ve yine, Cumhuriyet ile birlikte yükselen, tek amacı ve görevi çiftçi ve hayvan yetiştiricisine hizmet olan Ziraat Bankası’nın son günlerde sektör dışına vermiş olduğu riskli kredilerle gündemde yer alması çiftçimizin içini sızlatmaktadır.

Ha keza esnaflarımız ve işverenlerde de durum pek farklı değildir. Halkımızın yaşam şartları her geçen gün zorlaşmakta ve yaşam kaliteleri düşmektedir. Yollarda, caddelerde parklarda bile insanların yüzleri gülmez olmuş, herkeste gelecek kaygısı tavan yapmış durumdadır.

Hükümetin 19 yıllık iktidar serüveni ve uyguladıkları politikaların bugüne yansımalarına baktığımızda, hangi konuya el atsanız elde kaldığını bizler üzülerek gözlemlemekteyiz. Bizlerin inanç ile çıktığımız bu yolda sizden talebimiz sadece bize omuz vermenizdir.

Bizlere destek olun ki; işsiz ve umutsuz nesilleri kurtaralım. Ve bütün dertlerinize ‘DEVA’ olalım. Sizleri şahsım ve yönetim Kurulu arkadaşlarım adına en kalbi duygularımla selamlıyor, saygılar sunuyorum”

DEVLET YÖNETMEK CİDDİ İŞTİR, ÖNCE CİDDİYET VE LİYAKAT OLACAK

Önen’in yoğun alkış alan konuşmasının ardından sahneye çıkan DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz de, dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Karacabey’in farklı bir ilçe olduğunu ve Karacabey’e ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Özgöz, gerçekleştirilen kongre ile Karacabey’in farkını ortaya koyduğunu söyledi. Siyasi partilerin ihtiyaçtan kurulduğuna dikkat çeken Özgöz, mevcut iktidarın ülkeyi yönetemediğini ve korku siyaseti aşılayarak iktidarda kalmaya çalıştığını ileri sürdü.

Şu ana kadar Bursa’nın 9 ilçesinin yanı sıra, ülke genelinde 81 il ve 975 ilçede de teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, şunları kaydetti: “Biz Karacabey’in, Bursa’nın ve ülkemizin dertlerine deva olmak için yola çıktık. Korku siyaseti ile ülke yönetilmez. Devlet yönetmek ciddi iştir. Her şeyden önce ciddiyet ve liyakat olmalıdır. Ancak maalesef ülkemizi yönetenlerde ne ciddiyet ne de liyakat göremiyoruz.

Meclis’teki boş tartışmalar Karacabey çiftçisinin umurunda değil. Bunu bir türlü anlamıyorlar. Türkiye son 10 yılda ciddi anlamda geriledi. Halkın başta ekonomik olmak üzere tüm sorunları arttı. 2014 yılında 1 Bulgar Levası, 1,55 TL’ydi. Şimdi ise 5 TL olmuş. Bulgarlar Edirne Pazarı’na alışverişe geliyorlar. Artık gerisini siz düşünün.

Türk insanı şükrediyor ama mutlu değil. Neden? Çünkü gelirler ihtiyaçlara yetmiyor. Türk insanı borçlu. En çok da bankalara borçlu. Yüksek faizlerle birlikte borcumuz her geçen gün artıyor. Böyle bir durumda ekonomi büyümez, kimse fabrika kurmaz, yatırım yapmaz. Ülkemizde çalışabilir durumda olan 62 milyondan yalnızca 24 milyon kişi çalışıyor. Bu 24 milyonun 4,5 milyonu da kamuda görev yapıyor. Potansiyelimiz var ama iş yok. Neden iş yok? Çünkü yatırım yok. Neden yatırım yok? Çünkü kötü yönetim var. Yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapmıyor, çünkü güven ortamı yok.

Peki DEVA neden var? Dert ne kadar büyük olursa olsun çözümü de vardır. DEVA iktidar olduğunda bizden korku siyaseti duymayacaksınız. Dış güçler-iç güçler sözleri duymayacaksınız. Çünkü DEVA çözüm partisidir. Tüm illerimizde yerelde ve genelde yönetimlere adayız. Çünkü iktidar olmak için yola çıktık.

Tarımdaki sorunları da biliyoruz. Çiftçinin neler çektiğini biliyoruz. Çiftçi dışında banka ve aracıların nasıl ve neden zengin olduklarını da biliyoruz. Sürekli ithalat edenleri de biliyoruz. Tarımda çalışanların ortalama yaşı 58’dir. 10 yıl sonra bu ülkede tarım yapacak insan kalmayacak. DEVA’nın tarımda acil eylem planı hazırdır. İlk 90 günde yapacağımız işleri belirledik. Biz dersimize çok iyi çalıştık. Daha sonra tarımda kalkınma hedefiyle ilerleyeceğiz. Ardından da çölleşme ve su sorununa karşı yapılması gerekenleri gerçekleştireceğiz.

Ne ilginçtir ki çiftçiye en çok kredi desteği sağlayan banka, isminin başında Deniz olan bankadır. Çiftçinin bankası olan Ziraat Bankası ise, çiftçi dışındaki kişilere krediler vererek güvenini yitirmeye başlamıştır.

Yine altını çizerek söylemek isterim ki, devlet yönetmek ciddi iştir. Bu iş, işinin ehli, dürüst, çalışkan kadroların bir araya gelmesiyle olur. İşte DEVA kadroları göreve hazırdır. Temiz insanlarla yola çıktık. Daha önce bende hiç siyaset yapmadım. Ancak artık ülkem için bir şeyler yapma vaktinin geldiğini düşünerek bu davaya başkoydum.

Bizler sürekli dert dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Mevcut iktidar halktan iyice kopmuş durumdadır. Ciddiyetsizlik ve liyakatsizlik aldı başını gidiyor. Ülke böyle yönetilmez. DEVA Partisi iktidara hazırdır. Karacabey’in ‘DEVA’sı da hazırdır. İnanıyorum ki yılmadan, yorulmadan, el ele, omuz omuza vererek ve çok çalışarak iktidar olacağız”

ÖNEN’E DELEGELERDEN TAM DESTEK

Siyasi konuşmaların ardından kongrede seçimlere geçildi. İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde yapılan seçimler sonucu tek aday olan Şaban Önen, oy kullanan delegenin tamamının desteğini alarak DEVA Partisi’nin seçilmiş İlçe Başkanı oldu.

Şaban Önen başkanlığındaki DEVA Partisi İlçe Yönetimi’nde ise şu isimler yer aldı; Adnan Anık, Refik Can, Yunus Emre Gül, Taner Çelik, Nahide Şentürk, Çağlayan Ay, Metin Özarslan, Orhan Köksal, Ozan İneç, Süleyman Saknar, Fatih Yıldız, Süleyman Yörür, Gizem Güler, Özgür Vural.

İl Delegeleri ise; Şaban Önen, Adnan Anık, Refik Can, Yunus Emre Gül, Taner Çelik, Esen Erol, Çağlayan Ay, Metin Özarslan, Orhan Köksal, Özgür Vural, Ozan İneç, Süleyman Saknar, Fatih Yıldız, Süleyman Yörür, Şenay Yanar Önen‘den oluştu.

Adana escortAlanya escortAnadolu yakası escortAnkara bayan escortAntalya escortAtaköy escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBahçelievler escortBahçeşehir escortBakırköy escortBaşiktaş escortBeylikdüzü escortBodrum escortBursa escortDenizli escortDiyarbakır escortEsenyurt escortEskişehir escortEtiler escortFatih escortGazinatep escortHalkalı escortistanbul escortİzmir escortİzmit escortKadıköy escortKayseri escortKocaeli escortKonya escortKurtköy escortKuşadası escortMalatya escortMaltepe escortMecidiyeköy escortMersin escortNişantaşı escortPendik escortMuratpaşa escortŞirinevler escortŞişli escortTaksim escortÜmraniye escortataşehir escortkartal escort
Bostancı Escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelermersin escort bayangaziantep escortgaziantep escortpendik escortbostancı escortkadıköy escortescort izmirgrup pornoankara bayan escorthttps://fantazibahis.com/bodrum escortCanlı Casino Siteleriwww.papaitorotisserie.comankara escortbetebetmebbissiteleri порно bahiskordonbetvivaldibetoynabilmercurecasinocashwinbetyaparexbetroutebetepikbahisonwinataşehir escortMarsbahisCasino Togetherwinner casinoastekbetEvolve casinoSeven casinoCbet casinoHyper casinoBob casinoCasino Lucky8üsküdar günlük kiralık dairexslottipobettrendyol indirim kodubetsmoveCasibomdeneme bonusuistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netbetmatikmegaparibetistankara kombi servisimp3 indirbetturkeyholiganbetbycasinoholiganbetçorlu halı yıkamaxslotelazığ masaj salonuankara psikologkayseri psikologgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomparibahisdenizli çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomSEOcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbethttps://kilpatrickspub.com/jetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkompiabetbahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbetkomgaziantep günlük kiralık evsamsun günlük kiralık evtarafbetbets10antalya temizlik şirketlerimasaj salonu esenyurtgaziemir çilingirankara temizlik firmalarıbeylikdüzü günlük kiralık evfethiye klima servisiladesbetmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinovan halı yıkamaeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanhttps://www.villageofdannemora.com/antalya klima servisisultangazi klima servisicasibommarsbahiscasibomBostancı Escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelermersin escort bayangaziantep escortgaziantep escortpendik escortbostancı escortkadıköy escortescort izmirgrup pornoankara bayan escorthttps://fantazibahis.com/bodrum escortCanlı Casino Siteleriwww.papaitorotisserie.comankara escortbetebetmebbissiteleri порно bahiskordonbetvivaldibetoynabilmercurecasinocashwinbetyaparexbetroutebetepikbahisonwinataşehir escortMarsbahisCasino Togetherwinner casinoastekbetEvolve casinoSeven casinoCbet casinoHyper casinoBob casinoCasino Lucky8üsküdar günlük kiralık dairexslottipobettrendyol indirim kodubetsmoveCasibomdeneme bonusuistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netbetmatikmegaparibetistankara kombi servisimp3 indirbetturkeyholiganbetbycasinoholiganbetçorlu halı yıkamaxslotelazığ masaj salonuankara psikologkayseri psikologgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomparibahisdenizli çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomSEOcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbethttps://kilpatrickspub.com/jetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkompiabetbahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbetkomgaziantep günlük kiralık evsamsun günlük kiralık evtarafbetbets10antalya temizlik şirketlerimasaj salonu esenyurtgaziemir çilingirankara temizlik firmalarıbeylikdüzü günlük kiralık evfethiye klima servisiladesbetmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinovan halı yıkamaeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanhttps://www.villageofdannemora.com/antalya klima servisisultangazi klima servisicasibommarsbahiscasibomtélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibetyonibet en franceyonibet en franceyonibet en franceparier mobile pmuparier mobile pmucomment jouer lotocomment jouer lotocomment jouer lotomilanobetbetticketinnabetliste cote et match fdjliste cote et match fdjapplication parions sportapplication parions sportpmu parier en lignepmu parier en lignefinalbahisvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotcasinomhubbetgoodevbahisdevbahisajaxbetajaxbetplinko franceiknowbetmystake jeux du pouletcasino diceportobetportobetportobettulipbetlirabetlirabetpusulabetpusulabetdinamobetbetradarbetradarsohobetmeilleur site casino en ligne francaiscasino en ligne surcasino en ligne surcasino en linecasino serieuxcasino serieuxcasipoletabetetabetw88newcratosavvabetsbetinlordbahisparobetmostbet mobilnora bahisalfabahishermesbetnetxcasinozombie carnivalwonoddbetsatbetwinnerbetandyoualmanbahiscaddebetorisbetbetvolesantosbettingsantosbettingbetlikecasiverabekabetbekabetkordonbetkordonbetsahabetbahsinemostbetbetwinnerpinuppinupalibahis girişfavorislotbetsihirbazitrbethipercasinocasinopercasinoperbahisnowbahisnowbahisnowpinbahiskombobetyapbahsinicasinoslotcasinoslotmaksibetmaksibetmaksibetwild sultan avistortuga casinotortuga casino en lignetortuga casino avistortuga casino bonus sans dépôtmagical spinmagical spin casinocasino joka vipjoka casino en lignemoi casinolucky8 interdit en francelucky8 interdit en franceamon casino inscriptionmadnix inscriptiontortuga casino mon compteazur casino bonusmagical spin 10 eurosmagical spin retraitspace fortuna applicationcasino joka bonus sans dépôtlucky31 retraitrestbet üyelikbetboo üyelikbetboo üyeliksüperbahis üyeliksüperbahis üyelikbetbaba uyeliksüperbetin üyelikbetandreas üyelikbetandreas üyelikwonodd üyelikwonodd üyelikwild sultan retraitwinoui applicationsüpertotobet üyeliksüpertotobet üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikpinup üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikmaslakcasinobahisbeybahisbeyportbetportbetonwin üyeliksahabet üyeliksahabet üyelik1xbet üyeliktipobet üyeliktipobet üyelikbetivo üyelikromabet üyelikromabet üyelikmiraxcasino bonuszımbabetzımbabetegobetlidyabetkralbetextrabetmarkajbetbetsmovegolegolfavorisenbetnisbetnisromabet üyeliksahabet üyelikmedyabahisbetmüzebetgitbetficabetficabetficamislibetshowbahisshowbahisoleybetoleybetbetcupbetcupbetcupbetosferbetosferbetosferikonbethedefbetmakrobetmakrobetbetvigobetvigoanadolu casinoanadolu casinoneyinemaltcasinolordcasinolordcasinohızlıbahishızlıbahisanadolu casinorealbahisrealbahisprestijbetprestijbetbetpuanbetsilinbetsilinqueenbetqueenbetnisbarbetzmarkrexusbetparmabetholiganbetcasinomilyontumbetnakitbahisbetteyim