Sütaş’ın katkılarıyla, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Danimarka KoldCollege tarafından düzenlenen “5. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”nde bu yıl, “Ottan Sofraya Sütçülük” teması işlendi.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Öğrenci Kongresi’nde 12 sunulu, 36 poster bildiri olmak üzere toplam 48 öğrenci bildirisi yer aldı.
Danimarka Kold Koleji Müdürü HansSkjerning’in başkanlığında yapılan “AB’de Süt Hayvancılığı ve Sütçülükte Mesleki Eğitim” konulu panelde ise, Danimarka, Almanya, Hollanda ve İngiltere’deki mesleki eğitim sistemleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Kongrede; Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Sütaş Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Ak, Danimarka Kold Koleji Müdürü HansSkjerning, Hollanda Van HallÜniversitesinden GeleinBiewenga ve KlaasBolding, Avrupa Süt Endüstrisi Öğrenme Birliği Başkanı TorstenSach, İngiltere Reaseheath Kolej Md.Yrd. DaveKynaston, Aksaray Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ayhan Duran ile KMYO Süt Topluluğu Başkanı Barış Bayırlı,süt endüstrisi, süt ve süt hayvancılığı ve eğitimi konularında çeşitli bilgiler paylaştı.
Sütaş Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Ak açış konuşmasında; Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresinin ilkini 2010 yılında Sütaş ile birlikte Karacabey’de düzenlediklerini, daha sonra geleneksel hale gelen kongrenin bu yıl beşincisini tekrar Karacabey’de düzenlemekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Ak, 2012 yılında Aksaray Üniversitesinde düzenledikleri kongrenin 6.sını Ege Üniversitesi veya Bingöl Üniversitesi ile birlikte düzenlemeyi arzu ettiklerini iletti.
Eğitimde işbirliği
Eğitimde işbirliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, “Akademik eğitim alamayan öğrenci ve müstahsillerimize eğitim vermeyi görev sayıyoruz. Beşincisi yapılan Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi artık ülke sınırlarını aşmış durumda. Süt Topluluğu öğrencilerimiz başarı ile bu organizasyonları gerçekleştiriyor. Bu programın Karacabey Meslek Yüksek Okulu ile sınırlı olmaması yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilerle zenginleştirilmesi mutluluk vericidir. Kongremizin, hayvancılığın gelişmesi adına tüm ülkeye örnek olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Ottan Sofraya Sütçülük teması
Kongrenin ev sahiplerinden Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise, “Kongremizde insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak. Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak elde ettikleri bilgileri paylaşabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi ile ulusal ve uluslararası işbirliğini artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.