DEVA Partisi Karacabey İlçe Tarım Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcıları Süleyman Saknar, Fatih Yıldız ve Hasan Yolcu, Genel Başkan Ali Babacan’ın geçtiğimiz hafta Adana’da detaylarıyla duyurduğu Tarım Eylem Planı’nı Karacabey kamuoyuyla paylaştı.
DEVA Partisi Karacabey İlçe Tarım Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcıları Süleyman Saknar, Fatih Yıldız ve Hasan Yolcu, Genel Başkan Ali Babacan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı, ‘Tarım Eylem Planı’nı ilçe kamuoyuyla paylaştı. DEVA’nın Tarım Eylem Planı’nda yer alan borca faizsiz erteleme, mazot ÖTV’sine iade, elektriğe özel tarife gibi konuların çiftçiye nefes aldıracağı vurgulandı.
Türkiye’de ilk kez bir muhalefet partisi, iktidar olduğunda ilk 90 ve 360 gününde izleyeceği yol haritasını, tüm aşamaları ve bütçelendirmesini kamuoyuna açıkladı. 20 ayrı alanda 400’ün üzerinde eylem planı hazırlayan DEVA Partisi, bunun başlangıcını ise geçtiğimiz hafta Adana’da tarım sektörüyle yaptı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geçtiğimiz hafta Adana’da detaylarıyla duyurduğu Tarım Eylem Planı’nı Karacabey kamuoyuyla paylaşan DEVA Partisi Karacabey İlçe Tarım Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcıları Süleyman Saknar, Fatih Yıldız ve Hasan Yolcu, “Gün, kuru hamasetin ve içi boş sloganların arkasına saklananlara, ülkenin gerçek gündemini ve devasını anlatma günüdür” mesajı verdi.
SİYASİ TARİHİMİZDE BİR İLK
Tarımın tüm dünya için stratejik önemde bir sektör olduğunu vurgulayan DEVA Partisi’nin Karacabey İlçe Tarım Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcıları, şu ifadelere yer verdi: “Yakın siyasi tarihimizde ilk kez bir parti, iktidar olması halinde ilk 90 gününde ve ilk 360 gününde neler yapacağını detaylarıyla açıklıyor. 90 ve 360 günlük eylem planlarının açıklamasına ilk olarak tarım sektörüyle başlanması biz çiftçileri çok memnun etti. Bunun için Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a teşekkür ediyoruz.
ZİRAAT BANKASI YENİDEN ÇİFTÇİNİN BANKASI OLACAK
DEVA iktidarında Ziraat Bankası yeniden çiftçinin bankası olacak. Adı üstünde, birinci önceliği tarımın finansmanı olması gereken Ziraat Bankası, önce tarıma yeteri kadar finansman sağlayacak. Çiftçimizin teminat problemi çözülecek. Tarımsal krediler, gerçek çiftçilere verilecek. Kredilerin geri ödeme zamanı ise hasat dönemi olacak.
DEVA iktidar olduğunda Türkiye, tarımda kendi kendine yeten bir ülke haline getirilecek. Yediğimiz içtiğimiz her şeyde ithalat bağımlılığını kıracağız. Yerli üretici güçlendirilecek, çiftçinin emeğinin ve alın terinin karşılığını kuruşu kuruşuna ve günü gününe alınması sağlanacak. Sadece kendi kendimize yeterli olmakla kalmayacak, artan üretimimizle, pek çok üründe net anlamda ihracatçı hale geleceğiz.
GÜBRE MALİYETİNİN YARISI DESTEK OLARAK VERİLECEK
Çiftçi borçları en az 2 yıl faizsiz olarak ertelenecek. Çiftçinin toprağına, traktörüne artık haciz gelmeyecek. Çiftçinin kullandığı mazotun ÖTV’si çiftçiye aynen iade edilecek. Gübre maliyetinin yarısı, destek olarak yine çiftçiye verilecek. Çiftçinin kullandığı elektriğe daha düşük fiyatlı ayrı bir tarife uygulanacak. Tarım destekleri, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklanacak ve aynı yıl içinde destek ödemeleri gerçekleştirilecek.
TARIM LİSELERİ AÇILACAK
Sözleşmeli tarımın yasal altyapısı güçlendirilip, üretici-sanayici işbirliği etkin hale getirilecek. Tarım Liseleri yeniden açılacak. Gençlerin toprağına, memleketine ve tarım üretimine devam etmeleri sağlanacak. Küçük üreticinin pazarlama sorunlarına yardımcı olunacak. Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracat desteklenecek, keyfi ihracat yasaklarına son verilecek. Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılık DEVA iktidarında azaltılacak. Tarım sigortası kapsamı genişletilerek çiftçilerimiz risklere karşı korunacak.
SULU TARIM YAPAN ÇİFTÇİNİN GELİRİ EN AZ ÜÇ KATINA ÇIKARILACAK
Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla tarımsal sulama yatırımları hızla tamamlanacak. Kapalı sistem, basınçlı sulama, damlama sulama yatırımları bir an önce bitirilecek. Toprağı su ve teknoloji ile buluşturarak, sulamada israf önlenecek, son teknolojiler teşvik edilecek. Sulu tarım yapan çiftçinin geliri, bilinçli sulama ve üretim planlamasıyla en az 3 katına çıkarılacak.
YEM BİTKİLERİNİN KULLANIMINA YÜZDE 50’YE VARAN DESTEK
Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da DEVA iktidarında ciddi destekler verilecek. Et ve süt üreticilerine destek ödemeleri zamanında ve planlı bir şekilde yapılacak. Üreticimiz belirsizlik içinde kalmayacak. Yerli üretimi destekleyerek, yem bitkileri ithalata bağımlı olmaktan kurtulacak. Yem bitkileri kullanımına yüzde 50’ye varan destek verilecek. Terk edilen yaylalar yeniden üretime kazandırılacak. Organize hayvancılık bölgeleri teşvik edilecek. Doğa dostu hayvancılık desteklenecek. Flora zenginliğine sahip bölgelerde arıcılığa özel teşvik ve destekler sağlanacak. Çevreye duyarlı balık üretme çiftlikleri yaygınlaştırılacak. Üniversiteler ile işbirliği halinde çalışarak, yeni balık türlerinin geliştirilmesi ve üretimi sağlanacak.
Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; gün, kuru hamasetin ve içi boş sloganların arkasına saklananlara, ülkenin gerçek gündemini ve devasını anlatma günüdür. Sayın Ali Babacan önderliğinde DEVA Partisi olarak çiftçilerimizin tüm dertlerine ‘deva’ olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın”