Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yılda kent için 3 milyar lira harcadıklarını bildirdi.
Altepe, 4 yıllık icraatını, yapımı süren 45 bin kişilik “Timsah Arena” stadyumunda düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.
Ulaşımdan altyapıya, kültür yatırımlarından tarihi mirasın ön plana çıkarılmasına, kentsel dönüşümden spor tesislerine kadar pek çok alanda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Altepe, 4 yılda 26 kilometre raylı sistem, 151 tarihi ve kültürel miras, 102 spor tesisi, 410 kilometre yol ve 225 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını ve bunun, kendilerinden önce 20 yılda gerçekleştirilen hizmetlerden kat kat fazla olduğunu dile getirdi.
“Bursa için 4 yılda 3 milyar lira harcadık” diyen Altepe, gelecek yıl ise 1 milyar liralık yatırım yapmayı planladıkları bilgisini verdi.
Gecikmiş borçları bulunmadığını ve vadesi gelen ödemeleri günü gününe yaptıklarını vurgulayan Altepe, şöyle devam etti:
“Hizmetin siyaseti olmaz. Bursa’nın beklentilerini, halkın neyi özlediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bursa için büyük heyecan duyuyoruz. Proje üretmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu ana kadar 730 projeyi hayata geçirdik. Bunların çoğu bitme aşamasında. Yeni hazırladıklarımızla proje sayımız bin 200’e ulaşacak. Girmediğimiz yatırım yok. Bunları yaparken şeffaf olmaya, Bursa’nın bir kuruşunu bile boşa harcamamaya çabalıyoruz. Hizmet bizim işimiz.”
Altepe, karadan, denizden ve havadan ulaşılabilen bir Bursa için çabalarının sürdüğüne dikkati çekerek, metro hattının önce üniversiteye, daha sonra Emek’e ulaştığını, en kısa sürede Gürsu ve Kestel’e ulaşacağını, bunun yanı sıra Bursa’nın ilk yerli tramvayına imza attıklarını söyledi.
“ÇARŞI ÇÖKERSE BURSA ÇÖKER”
Altepe, “kentsel dönüşüm” çerçevesinde 4 yılda 222 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını, Sıcak Su ve İntam’da gerçekleştirilen dönüşümlerin, Türkiye’ye örnek olacağını bildirdi.
Bir tarih kenti olan Bursa’da tarihi yeniden canlandıracak çalışmalara imza attıklarını belirten Altepe, “Orduevi yenilenecek ve Bey Sarayı da yeniden ortaya çıkacak. Bursa’nın tarihi bölgelerini de yeniliyoruz. Başta Kapalı Çarşı’daki çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bursa’nın bu konuda canlı olması, çarşıların canlı olmasına bağlı. Çarşı çökerse Bursa çöker. Reyhan ve Hanlar bölgesinde restorasyon çalışmaları da tamamlandı” diye konuştu.
“ÖNCELİK STADIN İSMİNDE DEĞİL, İNŞAATIN BİTİRİLMESİNDE”
Yeni stadın, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan en büyük yatırım olduğu bilgisini veren Altepe, 200 milyon lira maliyetli tesis için şimdiye kadar 125 milyon lira harcandığını anlattı.
Stadın, kentin kalbi olacağını dile getiren Altepe, bir gazetecinin, taraftarların, geçen hafta yaşamını yitiren İbrahim Yazıcı’nın adının stada verilmesini istediğini hatırlatması üzerine, başka talepler de geldiğini ancak önceliklerinin inşaatı bitirmek olduğunu kaydetti.
Başka bir gazeteci de “Galatasaray’ın stadı 600 milyon liraya mal oldu ve devlet tarafından karşılandı. Timsah Arena için hükümetten destek alıyor musunuz? Belediye yerine bu stadı da devlet yapamaz mıydı?” diye sordu. Bu soruya Altepe, “Yapardı da ne zaman yapardı o bilinmez. Biz Bursa’nın gücünü göstermek için hemen stadın inşasına başladık. Benim gibi Bursaspor aşığı bir belediye başkanı olmasaydı bu stadın inşaatına başlanamazdı. Ayrıca Başbakanımız, stat için 50 milyon lira gönderdi” yanıtını verdi.