TECO, BELEDİYESPOR’U BIRAKIYOR! « Karacabey Takip Gazetesi

SON DAKİKA
<

TECO, BELEDİYESPOR’U BIRAKIYOR!

Bu haber 06 Temmuz 2023 - 17:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde medyada, Karacabey Belediyesini, TECO Karacabey Belediyespor’a destek vermemekle suçlayarak TECO olarak Karacabey Belediyespor’daki hisselerini satacağını açıklayan TECO Karacabey Belediyespor Başkanı Sarp Yalçınkaya, 2 yıldır yürüttüğü başkanlık görevi boyunca ilk defa düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarını ve Karacabeylileri kendisine destek vermemekle suçladı.

Karacabey Belediyespor tesislerinde, Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Sarp Yalçınkaya, son günlerde medyada çıkan haberler konusunda açıklamada bulundu.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yönetim olarak TECO Belediyespor Başkanımız Sarp Yalçınkaya ile birlikte istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, yaptıkları toplantının detayları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Özkan, şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi Karacabey’de 30-35 yıl önce 3. Lig takımımız vardı, küme düştü. Ondan sonrada herhangi profesyonel anlamda bir çalışma olmadı. 2014 yılında biz göreve geldiğimizde 2. amatör kümede bir takımımız vardı, yapılan faaliyetler neticesinde sırasıyla 1. Amatör, Süper Amatör, BAL Ligi, 3. Lig ve 2 Lig’de mücadele eden bir takıma kavuştu. Bu noktada katkı sağlayan eski kulüp başkanlarına, yöneticilerimize, taraftarlarımıza, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sporda devrim yaptığımızı iddia ediyoruz. 2011’de lisanslı sporcu sayısı 280’idi şuan 10 binin üzerinde lisanlı sporcu var. Bakanlığımızdan aldığımız çeşitli desteklerle çok amaçlı spor salonları, halı sahalar, çeşitli sportif tesisleri ilçemize kazandırdık. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla stadyumu yeniledik, gece maçları oynanabilir hale getirdik ve 22 branşta vatandaşlarımızın spor yapmasını sağladık.

Tabi profesyonel spor kulüpleri meşakkatli, maliyetli bir uğraş alanı. Futbolla ilgili mutlaka herkesin bu konuda bir bilgisi vardır. Bizde bu işin sürdürülebilir olması noktasında Anonim Şirket kurarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha önce farklı ortağımız olmuştu, o hisseleri (yüzde 51) TECO petrol şirketleri sahibi sayın Sarp Yalçınkaya alarak ortağımız oldu. Ve güzel bir şekilde takımımız temsil edildi, sportif başarılara imza atıldı.

Türkiye Kupasında boy gösterdik, süper lig takımlarıyla oynadık, Fenerbahçe ile oynadık, kendi kalemize attığımız golle elendik. Geçtiğimiz yıl İzmir’de Bodrumspor’la final maçı oynadık, onu kazanamadık ve kazanamadığımız için bir üst lige de çıkamadık. Bu yıl da play-off oynama imkanına kavuşamadan ama yinede kötü olmayan bir dereceyle sezonu tamamladık.

2. Lig takımlarına bakıldığında nüfusu en küçük şehir takımıyız. Bir çok il takımıyla mücadele ediyoruz. Dolayısıyla bu bir maliyet gerektiriyor. Bir bütçe gerektiriyor ve buna şehrin sahip çıkması gerekiyor. Dışarıdan bakıldığında Karacabey, ekonomisi çok zengin, güçlü, kuvvetli firmaları olan bir şehir olarak değerlendirilirken somut olarak maddi anlamda kentin sahip çıkmadığını üzüntüyle gözlemliyoruz ki, ortağımız Kayseri kökenli İzmir’de faaliyet gösteren bir firmanın sahibi.

O anlamda da geçen yıl İzmir’de oynanan final maçına gösterilen katkı, ilgi, alaka Karacabey’de bu işin beklenen seviyede olmadığının göstergesi. Dolayısıyla bu işin sürdürülebilir olması için farklı açılımlara, farklı desteklere ihtiyaç duyuluyor. Bu çerçevede de işte kulüp başkanımızla bu sezonla alakalı çeşitli istişarelerde bulunduk, bundan sonrasıyla alakalı neler yapılabilir, hangi alternatifler değerlendirilebilir onlara baktık.

Nihayetinde bakıldığında bir Karacabey tarafı, birde TECO tarafı olan iki ortak var. Tabi Sarp bey kendi düşüncelerini ifade eder ama genel olarak istişarelerden çıkan sonuç bu sezon itibariyle devamı konusunda çok bir kanaatinin olmadığı onun içinde Sarp bey hisselerini mutabakat sağladığı birine devretmesi yada Karacabey Belediyesinin hisselerini birine devretmesi, komple devredilmesi gibi çeşitli seçenekleri düşünüyoruz.

Bu arada ben buradan Karacabey halkına da çağrıda bulunmak istiyorum. Çok ciddi bir emek verdik, ciddi bir katılım sağladık. Geçen yıl itibariyle profesyonel liglerde mücadele eden 4 Bursa takımı vardı. Bir tanesi Bursaspor ki, durumu ortada, bu işin ne kadar zor olduğunun göstergesi. Diğeri nüfusu ve ekonomisi bizden kat kat büyük olan İnegölspor, sezondaki başarısı ortada. Diğeri Yıldırımspor, bir tanesi de Karacabey Belediyespor. Aslına Karacabey’de şuana kadar gerçekleşen, çok büyük bir başarı hikayesi. Yani hiçbir siyasetçi şunu iddia edemez, ‘Ben Karacabey’i yada bir takımı 3. Lige, 2. Lige çıkaracağım’ Böyle bir şeyi hayal dahi edemezdi ama bu ilçemizde gerçekleşti. Ben katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

Bu maliyetli bir iş. Onun için Karacabeyspor’la ilgili sancı duyan, istek duyan, arzu duyan, bu işin devamı noktasında görüş beyan eden hangi siyasi partiden, hangi STK’dan, hangi meslek grubundan olursa olsun herkese benim bir çağrım var. Belediyelerin profesyonel spor kulüplerini desteklemesi kanunen mümkün değil, dolayısıyla bu işi belediye halletsin, problemleri belediye çözsün demek kolaycılıktan ibaret. Takımın adı Karacabey Belediyespor ama Karacabey’in takımı, onun için bunun devamını isteyen herkesin çözüm önerileriyle, projeleriyle ortaya çıkıp katkı koymasını bekliyorum.

Bu, guruplarda konuşmak, gazete köşelerinde yazmakla olacak işler değil, somut olarak herkese bir çağrı yapıyorum. Hatta Karacabeyspor’la ilgili sancı duyan, sıkıntı çeken herkesin katılımıyla bir toplantıda gerçekleştirebiliriz. Kim ne yapabilir, nasıl bir katkı sağlayabilir, taşın altına ne kadar elini koyabilir, hangi bütçeyle destek olabilir, bunlarında somut olarak ortaya konulması kanaatindeyim ve bu noktada bizi inandırıcı somut bir proje ortaya koyacak, Karacabey halkını da buna ikna edecek insanlara bu işi, yönetimini dahi bırakabiliriz. Öyle bir takıntımızda yok, sıkıntımız da yok. Karacabeyspor gibi bir derdi olan, bu işin sıkıntısını, tasasını, sancısını yüreğinde hisseden herkesin açık olarak düşünce ve önerilerini çözüm noktasındaki projelerini mutlaka söylemelerini istiyoruz.

Tabi ortağımızı Sarp Yalçınkaya’nın kararına saygı duyuyorum, nihayetinde kendisi Karacabeyli olmadığı halde gelip burada emek harcayan, para harcayan, ilçemize katkı koyan, ilçemizin tanıtımında, marka değerinin artmasında önemli etkileri olan bir kulüpte yöneticilik yapmış, taşın altına elini değil gövdesini koymuş bir arkadaşımız. Ben Karacabeyliler olarak kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca sürdürülebilir bir boyutu olursa kendisiyle devam etmek istediğimizi de ifade etmek istiyorum.

Aldığı, alacağı her karara da saygı duyuyoruz. Şimdiye kadar beraber olduğumuz kimseyle kavgayla yollarımızı ayırmadık, Sarp beyle de dostluğumuz bundan sonrada devam edecektir. Ama acilen bir çözüm geliştirmemiz gerekiyor. Bu noktada da tamamen topu ilçe belediyesine atarak bu işin çözümünü beklemek kolaycılıktan ibarettir. Belediyenin yapabileceği şeyler belirlidir, sınırlıdır. Bu noktada bu işin devamını isteyen herkesten somut çözüm önerileri bekliyorum. Bir takıntımızın olmadığını da ifade etmek istiyorum. Yani bu işe yönetim olarak talip olmak isteyenler varsa, bizi ikna edecekleri bir formülle önlerini açacağımızı buradan ifade ediyorum”

Ali Özkan’ın ardından konuşan Kulüp Başkanı Sarp Yalçınkaya’da şunları dile getirdi; “2021 yılında Remzi Cinoğlu’ndan, Davut Zirek vesilesiyle Karacabey Belediyespor’un yüzde 51 hissesini devraldım. 2021’de takımımızı play-off finallerine taşıma başarısı gösterdik. 2022-2023 sezonunda da yeni bir takım kurarak üst seviyelere taşıma anlamında elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu 2 yıllık süre içerisinde Karacabeyli olmamama rağmen kendimi Karacabeyli gibi hissettim. Bu hissiyatın oluşmasında belediye başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızın, hepsinin bize olan sevgi ve saygısının çok büyük önemi var.

Bugüne kadarki ilişkilerimizde sayın Ali Özkan başkanımız elinden gelen manevi desteği şahsıma göstermiştir. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Fakat ekonomik olarak günümüz futbolu maliyetlerin çok yüksek olduğu bir dönemde. Her işin olduğu gibi bu işinde bütçesi malum vardır ve arttığı da aşikardır. Bu çerçevede görüşmelerimizi yaptığımızda bu işin biraz daha destekle başarılı bir duruma gelebileceği kanaatindeyim.

Bu çerçevede benim katkı koyabileceğim rakamları ortaya koyduğumuzda daha büyük destekler olmadan bu işi benim kendi adıma sürdürülebilir olma ihtimalinin olmadığını başkanımızla karşılıklı olarak konuştuk. Tabi bu konuşma 20-25 günlük bir süreç içerisinde gerçekleşti. Başkanımızın seyahatleri, işleri vardı. Bu arada medya organlarında bazı yazılar yazıldı. Bu yazıların yüzde 75’i doğrudur. Benim katkı koymayacağım, hisselerimi vermekle alakalı düşüncelerim hepsi doğrudur.

Fakat şunu da net olarak ifade etmem lazım. Hem başkanımızın kendi kişisel özellikleri, hem benim karakterim ve kişisel özelliklerim, biz kimseyle kavga dövüş yapmadan, kimseyi kırmadan işimizi yapmaya çalıştık. Ortada iki ortak var konuştuk, rakamları ortaya koyduğumuzda bu işin benim üzerimde bir yük oluşturduğu ve bu yükü benim kaldırma tarafımda sorun olduğunu medya mensuplarıyla paylaştım.

Bu süreci beraber uzlaşı çerçevesinde konuşarak, kesinlikle TECO Karacabey Belediyespor’u sıkıntıya sokarak değil, TECO Karacabey markasını ve Karacabey taraftarlarını üzecek bir yapı içerisinde değil. Tabi kendimizi de üzmeyecek bir yapı içinde, sonuçta bunun maddi bir boyutu var, yürütme tarafındayız. Bizim aramızda herhangi bir sorun, sıkıntı olmadığını, aramızda kişisel bir ihtiras olmadığını net olarak beyan etmek isterim. Ama kişisel bir sorunumuz olmamasına rağmen de bir ayrılık düşüncesi içinde olduğumu net olarak ifade etmek isterim”

Konuşmaların ardından basın mensuplarının, medyada çıkan ‘Belediye katkı vermedi’ açıklamasına değinen Yalçınkaya, belediyenin destek verdiğini, yanlış anlaşılmalardan ötürü böyle bir şey yazıldığını söyledi.

Yalçınkaya, “Önümüzdeki sene için katkı koyamayacağımı beyan ediyorum. Ben İzmir Aliağa tarafında yaşıyorum. Benim bırakacağımı duyan arkadaşlar da bana bunun üzerine gelip ‘bize destek olur musun?’ dediler. Bende maddi olarak bir destek içinde olamam dedim. Onlar da, Karacabeyspor’da ki oyuncuları Aliağaspor’a getirmem konusunda katkı koymamı istediler. Bende ‘tabi seve seve katkı yaparım, başka bir yere oyuncuyu vereceğimize size vermekten onur duyarım’ dedim” dedi.

Bunun üzerine basın mensuplarının, “Siz o zaman Karacabeyspor’u düşünmüyorsunuz, oyuncuları Aliağaspor’a göndermeye çalışıyorsunuz, bu ne kadar doğru bir davranış” demesi üzerine Sarp Yalçınkaya, “Karacabeyspor’daki bazı oyuncuları, üçüncü bir takım, 2 ve 1. Ligdeki bir takım isteyebilir. Bu çocukların zaten hiçbiri Aliağaspor’a imza atmadı, bu kişileri her takım isteyebilir ben bu oyuncuları Karacabeyspor’un menfaati çerçevesinde Aliağa’ya da yönlendirebilirim. Oraya gelip orada paralarının düzenli ödeneceğini söyleyebilirim. Şuan bazı oyuncular bazı takımlarla görüşüyor. Eğer olmazsa burada da bir kapılarının olduğunu bilmelerini isterim dedim. 1., 2., 3. Lig beni ilgilendirmiyor, istediği yere gider oyuncu. Biz daha önce 1. Ligdeki takımlara da oyuncu verdik, 3. Ligdeki takımlara da verdik” cevabını verdi.

Geçen 2 yılda bir tane basın toplantısı düzenlemeyen ve basın mensuplarıyla tanışma gereği duymayan Sarp Yalçınkaya, gazetecilere, “Gelip siz benle tanışsaydınız” derken, gazetecilerin, “Kulübü aldığınız yıl bunun duyurulması için yapılan basın toplantısına gelseydiniz tanışırdık” demesi üzerine Yalçınkaya, “Hangi toplantı, benim haberim yok” diyerek, Karacabey Belediyespor’la ne kadar ilgili olduğunu gözler önüne serdi.

Toplantıda basın mensupları ile tanışma gereği duymadığını, reklam peşinde olmadığını söyleyerek, basın mensuplarını kendisine sahip çıkmamakla suçlayan Yalçınkaya, kendisine sadece belediye başkanının sahip çıktığını söyleyince ortam bir anda gerildi.

Sarp Yalçınkaya’nın suçlarcasına Karacabeylilerin ve taraftar kitlesinin de kendisine sahip çıkmadığını söylemesi üzerine basın mensupları da, taraftarla kavgalı olan Başkan Vekili Davut Zirek’in buna neden olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Yalçınkaya kaba bir üslupla, “Ben Davut değilim ki ya. Kardeşim bakın, bana soracağın soruları sor, Davut’a soracağın soruları Davut’a sor. Ben Davut’un temsilcisi değilim. Karacabeyspor’un başkanıyım. Ben onun anası değilim, babası değilim, çağırıp ona soracaksın. Sen bana Davut’u sorarsan yanlış yaparsın. Bana şunu sorabilirsin, kaç para harcadın, şike yaptın mı, para yedin mi, transfer” dedi.

Basın mensupları da 2 yıldır hiçbir konuda basın toplantısı yapmayan ve bu soruları sorma fırsatı vermeyen Sarp Yalçınkaya’ya tepki göstererek, “Hisse aldığınızda yaptığınız ama sizin bulunma gereği bile duymadığınız ilk ve son toplantıda başkan vekiliniz Davut Zirek’e biz bu soruları sorduk ama bir cevap alamadık” deyince, Yalçınkaya da, toplantıya gelmediği halde ‘bana sorsaydınız’ şeklinde saçma bir cevap vermekle yetindi.

Soruları beğenmeyen Başkan Yalçınkaya, “Geçmişle ilgili toplantı yapmıyoruz, gelecekle ilgili toplantı yapıyoruz” derken, yine bir basın mensubunun, “Sizden öncede vardı. Tam kurumsal bir yapı olamıyorsunuz, basınla iletişiminiz zayıf” demesi üzerine Yalçınkaya, “Medyayı ben yönetmedim” dedi.

Israrla Karacabeylilerin kendisine sahip çıkmadığını söyleyen Yalçınkaya, taraftarların bazı söylemlerini de kale almayarak, “Taraftar ne diyormuş! En büyük taraftar benim burada, 2 yıldan beri göğsünü siper eden kişi benim. Kaç deplasmana kim geldi. Biz kaç deplasmanda kafamıza taş yedik, kim vardı, boş konuşmasınlar” deyince ortam bir kez daha gerildi toplantıda.

En büyük desteği Ali Başkan’dan gördüğünü ifade ederek, hiç kimseyle görüşmediğini, tanışma ihtiyacı duymadığını, medyanın önüne çıkma gibi bir huyunun olmadığını söyleyen Sarp Yalçınkaya, ardından Başkan Özkan’a dönerek, “Başkanım sizinle aramızda hiçbir sorun yaşamadığımızı söylediğimizde bu arkadaşların niye zoruna gidiyor” suçlaması büyük tepki gördü.

Karacabeylileri ve basın mensuplarını da destek vermemekle suçlayan Yalçınkaya’ya bir basın mensubu, “Bırakın gidin o zaman. İki de bir Karacabeyli olmadığınızı beyan edip Karacabeylileri destek vermemekle suçluyorsunuz. Benzinliğinizden kim benzin alıyor, parayı Karacabeylilerden kazanmıyor musunuz” diyerek tepki gösterdi.

Toplantı sonunda TECO Karacabey Belediyespor Başkanı Sarp Yalçınkaya, maliyetlerden dolayı devam etmeyeceğini söylerken, Belediye Başkanı Ali Özkan da bir çağrıda daha bulundu. Özkan, “Karacabeyspor’un geleceğini düşünen insanlara, işadamlarına, çağrıda bulunuyorum. Sarp beyin hisselerini Karacabeyli bir işadamı alsın, Karacabeyli bir işadamı alırsa, Karacabey halkı da onaylarsa bizde yüzde 49 hisseyi bedelsiz o işadamına verebiliriz. Takıntımız yok, yönetimde o işadamında olsun, davulda onda olsun, tokmakta onda olsun. Biz yine tesislerimizi hizmete açarız, konaklamayı sağlarız, destek veririz. Bizim illa ben yapayım derdimiz yok” dedi.

Adana escortAlanya escortAnadolu yakası escortAnkara bayan escortAntalya escortAtaköy escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBahçelievler escortBahçeşehir escortBakırköy escortBaşiktaş escortBeylikdüzü escortBodrum escortBursa escortDenizli escortDiyarbakır escortEsenyurt escortEskişehir escortEtiler escortFatih escortGazinatep escortHalkalı escortistanbul escortİzmir escortİzmit escortKadıköy escortKayseri escortKocaeli escortKonya escortKurtköy escortKuşadası escortMalatya escortMaltepe escortMecidiyeköy escortMersin escortNişantaşı escortPendik escortMuratpaşa escortŞirinevler escortŞişli escortTaksim escortÜmraniye escortataşehir escortkartal escort
Bostancı Escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelergaziantep escortgaziantep escortpendik escortbostancı escortkadıköy escortescort izmirgrup pornoankara bayan escorthttps://fantazibahis.com/Canlı Casino Siteleriwww.papaitorotisserie.comankara escortbetebetmebbissiteleri порно bahiskordonbetvivaldibetoynabilmercurecasinocashwinbetyaparexbetroutebetepikbahisonwinataşehir escortMarsbahisCasino Togetherwinner casinoastekbetEvolve casinoSeven casinoCbet casinoHyper casinoBob casinoCasino Lucky8üsküdar günlük kiralık dairetipobettrendyol indirim kodudeneme bonususlot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netbetmatikmegaparitümbetankara kombi servisimp3 indirbetturkeydinamobetsahabetçorlu halı yıkamaelazığ masaj salonukayseri psikologbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomxslotdenizli çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomSEOcasibomcasibomhttps://kilpatrickspub.com/bycasinobahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino siteleriMariobetgaziantep günlük kiralık evsamsun günlük kiralık evmariobetmariobet girişantalya temizlik şirketlerimasaj salonu esenyurtgaziemir çilingirankara temizlik firmalarıbeylikdüzü günlük kiralık evfethiye klima servisiladesbetmarsbahisvan halı yıkamaistanbul escort bayanhttps://www.villageofdannemora.com/antalya klima servisisultangazi klima servisitümbetcasibomladesbettümbethttps://www.vinorossosf.com/bahsegelbetmatikseosekabetsekabetcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomsahabetcasibom twittercasibom twittermeritkingbetpasrestbetklasbahisbetebettarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbets10betsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetikimislicratosslotwinxbetbahisalgorabet1xbetjojobetholiganbetbetkombahiscomtarafbetbetistmariobetonwintélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibetyonibet en franceyonibet en franceyonibet en franceparier mobile pmuparier mobile pmucomment jouer lotocomment jouer lotocomment jouer lotomilanobetbetticketinnabetliste cote et match fdjliste cote et match fdjapplication parions sportapplication parions sportpmu parier en lignepmu parier en lignefinalbahisvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotcasinomhubbetgoodevbahisdevbahisajaxbetajaxbetplinko franceiknowbetmystake jeux du pouletcasino diceportobetportobetportobettulipbetlirabetlirabetpusulabetpusulabetdinamobetbetradarbetradarsohobetmeilleur site casino en ligne francaiscasino en ligne surcasino en ligne surcasino en linecasino serieuxcasino serieuxcasipoletabetetabetw88newcratosavvabetsbetinlordbahisparobetmostbet mobilnora bahisalfabahishermesbetnetxcasinozombie carnivalwonoddbetsatbetwinnerbetandyoualmanbahiscaddebetorisbetbetvolesantosbettingsantosbettingbetlikecasiverabekabetbekabetkordonbetkordonbetsahabetbahsinemostbetbetwinnerpinuppinupalibahis girişfavorislotbetsihirbazitrbethipercasinocasinopercasinoperbahisnowbahisnowbahisnowpinbahiskombobetyapbahsinicasinoslotcasinoslotmaksibetmaksibetmaksibetwild sultan avistortuga casinotortuga casino en lignetortuga casino avistortuga casino bonus sans dépôtmagical spinmagical spin casinocasino joka vipjoka casino en lignemoi casinolucky8 interdit en francelucky8 interdit en franceamon casino inscriptionmadnix inscriptiontortuga casino mon compteazur casino bonusmagical spin 10 eurosmagical spin retraitspace fortuna applicationcasino joka bonus sans dépôtlucky31 retraitrestbet üyelikbetboo üyelikbetboo üyeliksüperbahis üyeliksüperbahis üyelikbetbaba uyeliksüperbetin üyelikbetandreas üyelikbetandreas üyelikwonodd üyelikwonodd üyelikwild sultan retraitwinoui applicationsüpertotobet üyeliksüpertotobet üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikpinup üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikmaslakcasinobahisbeybahisbeyportbetportbetonwin üyeliksahabet üyeliksahabet üyelik1xbet üyeliktipobet üyeliktipobet üyelikbetivo üyelikromabet üyelikromabet üyelikmiraxcasino bonuszımbabetzımbabetegobetlidyabetkralbetextrabetmarkajbetbetsmovegolegolfavorisenbetnisbetnisromabet üyeliksahabet üyelikmedyabahisbetmüzebetgitbetficabetficabetficamislibetshowbahisshowbahisoleybetoleybetbetcupbetcupbetcupbetosferbetosferbetosferikonbethedefbetmakrobetmakrobetbetvigobetvigoanadolu casinoanadolu casinoneyinemaltcasinolordcasinolordcasinohızlıbahishızlıbahisanadolu casinorealbahisrealbahisprestijbetprestijbetbetpuanbetsilinbetsilinqueenbetqueenbetnisbarbetzmarkrexusbetparmabetholiganbetcasinomilyontumbetnakitbahisbetteyimbahisbeybahisbeycasiverakareasbetsiyahbetsiyahbetaspercasinocasino en ligne francais fiablejeu crashbetmoonparmabetparibahisvevobahisjeux en ligne casinostroybettroybetmadridbetjeux casino gratuit 3 rouleauxredroyalbetredroyalbetbetsambabahisbetabahisbetabiabetbetnanobalkancasinonapolyonbetiskoçbetbetrarbetlondrabetlondrabycasinobonus sans wagergrandpashabetbetfury promo coderoobet promo codefortunejackkryptosinovavefortunejack promo codefortunejack promo codekatsubet promo codebitstarz promo codenanogames sweet bonanzabitcoin casino bonusnanogames appnanogames aviatorfairspinfairspinfairspinstake com promo codestake com promo codebc game promo codewolfbet promo codecrypto casino free spinsbitcoin casino no deposit bonusbest usa bitcoin casino no deposit bonusno kyc crypto casinocasino games appbest real money slotshighest rtp slotstop mobile slotsfree money casinoSimsino Casino Reviewfree slot gamesfree roulette gamesfree roulette gamescasino games onlineslot machineonline gambling casinolive casino philippinesjeu du pouletcasino en lineabonus online casinobetmgm no deposit bonusgolden nugget bonus codewinning slotsgolden hearts bingonj casino bonusbabilonbetmadnix avisthimbles casinotimebetplayzaxbetnarcosbetsahaalmabetbahisseninbetvigobaşarıbetroofbetbetchipmetrobahis