“
Karacabey’de örgün ve yaygın eğitime destek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, Karacabey Orman İşletme Şefliği ile Yeniköy (Boğazköy) Orman İşletme Şefliği arasında protokol imzalandı.
Kaymakamlıkta düzenlenen törende, ilgili kurumların yöneticileri hazır bulundu. Bu protokolün Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde 13 Aralık 2011 tarihinde imzalanan, “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında olduğu bildirildi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Yiğit’in katkılarıyla hazırlanan protokolde; ilgili kurumların örgün ve yaygın eğitime yönelik yapacakları faaliyetler ele alınıyor.
Söz konusu protokolde ilgili kurumların faaliyet alanları şu şekilde açıklandı;
Belediyenin protokole katkıları;
1)Okulun laboratuarlarını, boş alanlarını, öğrenci eğitimi-öğretimi zamanı dışında kalan zamanları, okul çevresi yetişkinleri ve velileriyle paylaşarak “Okul Hayat Olsun Projesi” kapsamında proje üreten ve uygulayan okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte aracı Belediye tarafından tahsis edilerek yurdumuzun tarihi ve turistik yerlerine eğitsel ve kültürel gezi yapmalarına imkan verilir. Gezi için Milli Eğitim Bakanlığı Gezi Yönetmeliği hükümleri esas alınır.
2) “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında proje üreten okul öğretmenleri, yöneticileri, öğrencileri ve velileriyle Orman İşletme Şefliklerinin hizmet alanları içerisinde uygun görecekleri yerlere kısa süreli konaklamak ve geceleyebilmek için kamp alanı kurulması gereken yere hizmet birimlerinin yapılmasında sponsorluk yapmak.
3)Okul bahçelerinin uygun yerlerine velilerin de kullanabileceği ve yararlanabileceği bireysel spor aletlerinin yerleştirilmesi.
4)Belediyemizin iş imkanları dikkate alınarak Okulların bina içi, dışı ve çevresinin boya badana ve temizlik işlerinin yerine getirilmesin sağlanması.
5)Engelli vatandaşların evlerinden alınıp, yine evlerine bırakılacak şekilde toplanıp Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği kurs merkezine taşınması işlerinin yerine getirilmesi.
6)2005 yılından bu yana Belediyece sürdürülmekte olan okullarda 1.sınıf öğrencilerinin tümüne okulda tüketmek üzere eğitim öğretimin olduğu günlere de 100 gram süt ikram edilmesine devam edilmesi.
7)Karacabey merkez ve merkezde sayılabilecek okulların, Müdürlüğün talebi halinde 20 kişiyi geçmeyecek şekilde geçici hizmetli ve memur tahsis edilerek başta temizlik ve diğer işlerin aksamaması için yardımcı olmak.
8)Okullarımızın ve çevresinin yıllık haşere ilaçlamasının yapılması, ihtiyaç duyulması halinde oturma yerlerinin ilavesinin sağlanması.
9)Müdürlüğün talebi halinde ekonomik imkansızlıklar nedeniyle okullarda kırtasiye giderlerini karşılayamayan öğrencilerin kırtasiye giderlerini karşılamak.
10)Okullarda 1.dönemin ve 2. dönemin sonunda olmak üzere yılda 2 kez deneme sınavının gözetmen harici giderlerini karşılamak, deneme sınavına sponsorluk yapmak.
11)İlçemiz okullarının ulusal ve uluslararası başta sportif faaliyetler olmak üzere kabul gören projelerine sponsorluk yapmak.
Orman İşletme Şefliklerinin Protokole Katkıları;
1)Okulların bahçelerinde, talepleri halinde çevrelerinde, talepleri halinde uygunluk izni verilen bölgelerde dikilecek ağaç fidanı temin etmek.
2)“Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında proje hazırlayan okul yöneticisi, öğretmen, öğrenci ve velilerin doğal ortamdan daha fazla yararlanma ve orman sevgisini aşılamak için; Orman İşletme Şefliklerinin uygun gördüğü yer ve zamanda kısa süreli konaklama ve kamp yapmak isteyenlere yer temin etmek, şeflik imkanları dahilinde sosyal mekan oluşturmalarına imkan sağlamak.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Protokole Katkıları;
1)Okulların “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında hazırlayacakları projelere destek vermek, gerektiğinde “Sosyal Ortaklar” bulmalarına yardımcı olmak.
2)Okulların hazırlamış oldukları projelerin Milli Eğitim Bakanlığının ilgili mevzuatlara uygunluğunu değerlendirilerek denetiminin yapmak.
3)Protokol kapsamında “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında proje hazırlayan okulların projelerinin değerlendirilerek örnek okul belirlenebilmesi için komisyon kurulması, dereceye giren okulların Belediye Başkanlığına bildirerek ödüllendirilmesini talep etmek.
4)Okulların bina içinin, bahçesinin, yakın çevresinin, velilerin daha etkin ortak paylaşım alanı içerisinde kullanımı için okul yönetimi ve öğretmenleri teşvik etmek.
5)Okullarda yapılabilecek yaygın eğitim faaliyetleri ve açılabilecek kursların listesini, başta okullara, sivil toplum kuruluşlarına, vakıf ve derneklere, kamu ve özel sektör kuruluşlarına göndermek. Yaygın eğitim kurumlarını yetişkin eğitimi için hazırlamak ve destek vermek.
“