Geçtiğimiz yıl yürüttüğü ‘geri dönüşüm’ konulu etwinning projesi ile ulusal kalite ödülü alan Karacabey Farabi MTAL Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Melike Esen, yeni bir projeye daha ortak oldu.
Türkiye ve Azerbaycan ortaklıklı olan ve kuruculuğunu Kırşehir Cumhuriyet Okulu okul öncesi öğretmeni Yasemin Dağlı ile Konya Orhangazi İlkokulu sınıf öğretmeni Hamza Evmez’in yaptığı ve 100 öğretmenin ortak olduğu ‘Bir iyilik yap iyilik bul’ adlı projeye Karacabey’den de Farabi MTAL öğretmenlerinden Melike Esen ortaklık yapıyor.
Proje hakkında bilgi veren Melike Esen, yaklaşık 100 öğretmenin ortak olduğu bu proje ile ülke genelinde bir iyilik zinciri oluşturup gönüllere dokunmak, insanlara, yaşlılara, çocuklara, engellilere, hayvanlara ve doğaya iyilik yapmayı hedeflediklerini söyledi.
“Bir iyilik yap iyilik bul” adlı projeleri için birde video hazırladıklarını ve herkesi bu videoyu izlemeye davet ettiklerini söyleyen Melike Esen, şunları söyledi;
“Kırşehir Cumhuriyet Okulu okul öncesi öğretmeni Yasemin Dağlı ile Konya Orhangazi İlkokulu sınıf öğretmeni Hamza Evmez tarafından hazırlanan ve yüze yakın öğretmenin ortak olduğu ‘Bir iyilik yap iyilik bul’ projesi ile evrensel iyilik ve nezaket akımı başlatmak istiyoruz. Başlatılan proje ile iyiliğin her bölgeye yayılması ve insanların iyiliğe teşvik edilmesini sağlamak istiyoruz. Evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlatarak bu amaç doğrultusunda insanları iyiliğe teşvik ederek iyilik yapmanın hazzını yaşatmak istiyoruz.
Proje kapsamında, doğaya, yaşlılara ve engellilere iyilikte bulunulacak. İyilik yaparken çocuklara adabı muaşeret kurallarını öğretmeyi hedefliyoruz. Projenin başlangıç aşamasında insanlardan 3 kişiye iyilikte bulunmasını istiyoruz. İyilik yapan ve yapılan 3’er kişinin de başkalarına iyilikte bulunmalarını diliyoruz. Yapacağımız çalışma ile iyilik zinciri oluşturmak istiyoruz. İnanıyoruz ki; en büyük yatırım iyiliğe yapılan yatırımdır.
Proje kapsamında, anket çalışmalarının yanı sıra öğrenci sloganları, akrostiş çalışmaları, okullarda proje bilgilendirilmesi, sevgi değeri etkinlikleri, logo ve afiş çalışmaları, tarihi değerlere saygı etkinliklerinin yapılması gibi çalışmalar aktif olarak Nisan ayı sonuna kadar sürdürülecek. Proje ile yaşanılan çevrede yardıma ihtiyaç duyulan alanların incelenmesi, doğa, hayvanlar, engelliler, çocuklar, yaşlılar gibi iyilik yapılacak alanların tespiti ile birlikte öğrencilerin yaparak ve yaşayarak gerçekleşen etkinliklerde sorumluluk bilincini kazanmaları hedefleniyor”
Alper TUNALI