AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un, 16 Nisan’da gerçekleşen tarihi referandumun ardından ilçe teşkilatlarına yönelik sürdüğü ziyaretlerinin durağı Karacabey oldu.
Başkan Torun’un ziyaretinde, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve İlçe yöneticileri hazır bulundu. Cemalettin Torun, Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili teşekkür ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği buluşmada Karacabey´de devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.
Cemalettin Torun, Karacabey teşkilatından son derece memnun olduklarını ifade ederek, “Referandumda sahada tüm teşkilatlar olarak vicdanen bize düşen tüm görevleri yerine getirdik. Referandum çalışmalarında gece gündüz demeden çalışarak, ‘Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız’ düsturu ile Bursa’nın her köşesinde halkla buluşarak mevcut anayasadaki değişimin zorunluluğunu ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattık.
Emek ve gayretleriyle birlikte özverili çalışmalarından dolayı Karacabey teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izni, halkımızın desteği ve sizlerin çabaları ile bu önemli dönemeçte de Bursa teşkilatları olarak elimizden geleni yaptık. Siyaset sonuç alma sanatıdır. Türkiye’de çift başlı yönetim sisteminin getirdiği olumsuzlukları, zaman kaybını önlemek amacıyla halkın önüne sunduğumuz sistem değişikliği fikri halkın onayından geçti ve sonucu Türkiye verdi. Türkiye’nin geleceği için sandıklara giden, oyunu kullanan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.
AK Partili bazı Belediyelerde neden ‘Hayır’ çıktı sorgulaması yapılıyor. Karacabey’de yüzde 54 ‘Hayır’ çıktı ve CHP %54 aldı, Belediye’yi de alacak deniliyor. Böyle bir şey yok. Bu şekilde mukayese edilmesi yanlıştır. Biz Belediyeyi almak için yüzde 50 almak zorunda değiliz. Biz Karacabey’i yüzde 35’le aldık. Seçimlerde en yüksek oyu kim alırsa o Belediye Başkanı olur. Asıl olan referandumu kendi içinde değerlendirmektir.
2009 seçimlerinde en örnek belediye Karacabey’di. En güçlü oyu yüzde 23’le Karacabey almıştı. Referandumla Belediye Başkanlığını mukayese etmek doğru değildir. Bursa’nın özeline bakacak olursak genel olarak biz Türkiye ortalamasının her zaman 3 puan üstünde destek alan bir iliz. Yerel olarak da Bursa’da daha önce yapılan tüm referandumlarda da 2 puan alttaydık. İlk defa bu referandumda Türkiye ortalamasının 2 puan üstünde yer aldık. Referanduma Türkiye genelinde 51,4 oy farkıyla milletimiz destek verdi. Yine bu yüzde 51, 4’ü ana muhalefet sulandırma gayreti içinde. Ve bu sonucu kabullenmek istemiyor, hazmedemiyor. Anayasanın hükmü referandumda yüzde 50.1’dir. Referandum 1 milyon 400 bin oy farkıyla tescillenmiştir ve 4 madde yürürlüğe girmiştir.
Bunun somut örneklerine baktığımızda 1987 yılında Ecevit, Demirel ve Erbakan’ın zamanında siyasi yasakların kalkıp, kalkmayacağına ilişkin referandum yapılmıştı. İktidar olan Anavatan Partisi ‘Hayır’cıydı. Referandum yüzde 49,8 ‘Hayır’, yüzde 50,2 ‘Evet’le yani 75 bin oy farkıyla kabul edilmişti. Ve hiçbir tartışma yaşanmamıştı.
Teşkilat olarak durmak yok. Daha büyük hedeflerle koşacağız. Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine itibar etmeyeceğiz. Bir ve beraber olmanın bilincinde olan AK Parti Teşkilatları olarak bizler vatandaşlarımızı her zaman ötekileştirmeden kazanma çabası içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
İlçe Başkanı Murat Erol’da, “Referandum sürecinde teşkilat olarak elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Emin ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.