Bursa Sınav Eğitim kurumları ile Uludağ Üniversitesi(UÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre, Sınav Eğitim Kurumları, UÜ Eğitim Fakültesi örgün eğitiminde, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yapacağı sınav sonucunda Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümlerini kazanan ve kayıt yaptıran ilk 5 öğrenciye 4 yıl boyunca ve 9 ay süreyle aylık 500 TL burs verilecek.
Başarılı olan ve not ortalamasını 2,5’un üstünde tutturan öğrenciler mezun oluncaya kadar burslarını almaya devam edecek. Not ortalamasını 3,5’un üstüne çıkan en başarılı 3 öğrenciye ise ayrıca 750 TL başarı bursu verilecek.
Başarı bursu protokolü UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sınav Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Sınav Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Bayram ve akademisyenlerin katılımıyla imzalandı.
Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs kampanyasının her geçen gün büyüdüğünü ve farklı fakülte ile bölümlerde de uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Sınav Okulları ile imzalanacak protokolün içeriği hakkında bilgiler veren Rektör Yusuf Ulcay, şunları söyledi:
“Üniversitemizi seçen ve ilk 5 içerisinde yerleşen başarılı öğrencilere 9 ay süreyle sponsor firmalarımız sayesinde aylık 500 TL burs vereceğiz. Öğrenciler herhangi bir dersten kalmadıkları ve 2,5 not ortalamasını tutturduğu müddetçe mezun olana kadar burslarını almaya devam edecekler. Bu sadece ilk 5 içerisinde gelen öğrencilerimiz için geçerli olacak. İlk senenin sonunda, 3,5 not ortalaması üzerine çıkan öğrencilerimize de ayrıca aylık 750 TL başarı bursu vereceğiz. 2017-2018 ÖSYM sınav sonuç puanına göre Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nü seçecek öğrencilerimize burslarını vermeye başlayacağız. Başarı bursu uygulamamızı tüm fakülte ve bölümlerimize yaymayı hedefliyoruz. Bursalı firmalarımız ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bizlere destek olan ve burs katkısında bulunan tüm firmalarımıza da üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”
Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl de, eğitim sektörüne 28 yıl önce girdiklerini ve bugün itibariyle 6 kampüs, 4 temel lise, 1 temel ortaokul, 5 adet de kurs ile Bursa’nın eğitimdeki başarı yüzü olduklarını söyledi.
Geldikleri noktayı artık bir üniversite ile taçlandırmak istediklerini dile getiren Gıyasettin Bingöl sözlerine şöyle devam etti: “Bursa’ya bir vakıf üniversitesi kazandırma hayalimiz geçmiş 10 yıla dayanıyor. Son 10 yıldır bu proje üzerinde düşünüyoruz. Sayın Rektörümüze de bu konuyu açtık. Kendisinden fikirler aldık. Artık hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üniversitemizin projelerini bile hazırladık. Şuanda Sınav Okulları’nın bünyesinde 1380 öğretmen çalışıyor. Öğretmenlerimizin 780 tanesi Uludağ Üniversitesi’nden mezun. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Biz üniversitemiz ile iç içe çalışıyoruz. Dolayısıyla biz kendimizi Uludağ Üniversitesi’nin bir şubesi olarak görüyoruz. Bizim de bu üniversitede bir katkımız olsun istedik. İleride çok daha büyük katkılarımız olsun istiyoruz. Yapacağımız burs protokolünün de öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz.”
Teknoloji ağırlıklı bir vakıf üniversitesi olacak
Sınav Eğitim Kurumları Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Bayram da, törende yaptığı konuşmada, Bursa’da büyük bir eğitim potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. Bu nedenle kentin yeni üniversitelere de ihtiyacı olduğunu aktaran Abdullah Bayram, “Kaliteli eğitim veren, staja ve teknolojiye özel önem gösteren yeni bir vakıf üniversitesini hayata geçirmek istiyoruz. Sınav Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl Bey’le birlikte böylesi çok boyutlu ve fonksiyonel bir üniversiteyi inşallah kurmak için çalışmalar yürütüyoruz. Uludağ Üniversitesi ve yönetimiyle de ilişkilerimizi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise fakülte olarak ilk burs uygulamasını Sınav Okulları sayesinde başlattıklarını ve iki bölümde birden uygulamaya sokacaklarını vurguladı. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için diğer bölümlere de sponsor bulma arayışı içerisinde olacaklarını belirten Dekan Demirel, protokole katkı koyan herkese teşekkür etti.