Karacabey’de önemli kuş göçü yollarından birinin üzerindeki Uluabat Gölü’nün kenarında 40 yıl önce kurulan, barındırdığı 50 çeşit kuş türüyle çok sayıda ziyaretçi ağırlayan ve sahibi tarafından satılığa çıkarılan Kuş Cenneti’ne, 3,5 milyon lira değer biçildiği bildirildi.
Etrafındaki Tarihi eserlerin yanı sıra, içerisinde bulunan 500’e yakın kuş türü ve yüzlerce bitki türünü de barındıran Kuş Cenneti, 40 yıllık sahibi Mustafa Bilgiç’in satma kararı almasının ardından yeni sahibini bekliyor. Göçmen kuşların göç haritası üzerinde bulunan kuş cennetinin içerisinde küçük bir kafeterya ile misafirlerin keyifli vakit geçirebileceği oturma yerleri de mevcut.
Kuş Cenneti’nin sahibi 74 yaşındaki Mustafa Bilgiç, Kütahya’da yaşadığı yıllarda bir iş için Karacabey’e geldiğini, burada Uluabat Gölü’nü de ziyaret ettiğini ve usulsüz kuş avını önlemek amacıyla gölün kenarında kuş cenneti kurmaya karar verdiğini anlattı.
Bilgiç, 1974′te Karacabey’e yerleşerek, 19 dönümlük bir arazi üzerine Uluabat Kuş Cenneti’ni kurduğunu belirterek; tavuskuşu, sülün, keklik, bıldırcın gibi 50 çeşit kuşun yer aldığı çiftlikte, yaklaşık 700 kuşun bulunduğunu kaydetti. Kuş Cenneti’nin göçmen kuşlara da ev sahipliği yaptığını ifade eden Bilgiç, çiftliğin şehir içi ve şehir dışından çok sayıda ziyaretçisi olduğunu, özellikle kuş bilimcilerinin inceleme yapmak için sık sık tesise geldiğini söyledi.
Bir ömür burada gitti
Bir emlak firmasına çiftliğin satılık ilanını verdiğini belirten Bilgiç, binlerce kuş, balık ve sucul bitki türüne ev sahipliği yapan Uluabat Gölü’nün hemen kenarındaki Kuş Cenneti’ne 3,5 milyon lira değer biçildiğini söyledi.
Bilgiç, 1974′ten beri eşiyle bu çiftliği işlettiğini, yeterince ilgilenemediği ve çalışacak eleman bulamadığı için kuş cennetini satılığa çıkardığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Buranın bakımını kendi olanaklarımızla sağlıyoruz. Eşimle birlikte Uluabat Gölü’nün yaşaması için çaba harcıyoruz. Evim, işim burada. Burayı hazırlamak için çok zahmet çektim. Şimdi yaşım ilerledi. Çocuklarım uğraşmak istemiyor, eleman da bulamıyoruz ama gelen gidenimiz çok. Gelip almak isteyenler oluyor, ancak ‘bu büyük iş, para ister’ diyorlar. Bana kalırsa satmak istemiyorum. Buraya bir ömür gitti, 40 yılımı verdim.”