Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursalı çiftçilere % 75 hibe destekli fidan ve tohum verileceğini duyurdu. Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve bitkisel üretimin artırılması amacıyla, aralarında Karacabey Siyah İncir Yaygınlaştırılması Projesi’nin de yer aldığı 11 projeye 847 bin 397 TL ödenek tahsis edildiği bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “Ülkemizde ve dünyada girdi fiyatlarının arttığı bir dönemde çiftçimizin yükünü hafifletmek için Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz 17 projeden 11′ i kabul edildi. Önümüzdeki günlerde projeleri uygulamaya başlayacağız. Bu tür projelerimiz her yıl artarak devam edecek. Bursalı çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.
Yüzde 75 hibe destekli projelerin uygulanmasıyla birlikte Bursa genelinde ekilmedik alan bırakmayacaklarını vurgulayan Aygül, şu bilgilere yer verdi: “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu; ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ çalışmaları kapsamında, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) ile tarım arazilerinin daha etkin kullanılması, ekilmeyen ve nadasa ayrılan alanlar ile işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle bitkisel üretimin artırılması amacıyla ilimizde hazırlanarak Bakanlığa sunulan;
1- Mavi Yaz Orhaneli’nde Projesi, 2- İlmek İlmek İncir İlek Fidanı Projesi, 3- Bi Ihlamur Demle Projesi, 4- Çörekotu Ekim Alanlarının Verimlileştirilmesi Projesi, 5- Gel Berry Yar Gel Berry Projesi, 6- Maviyemişle Kazanacağız Projesi, 7- Damla Damla Çeltik Projesi, 8- Karacabey İlçesi Siyah İncir Yaygınlaştırılması Projesi, 9- Çerezlik Kabak Projesi, 10- Ayçiçeği Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ve 11- Kuru Fasulye Projeleri kabul edilmiştir.
İlimiz genelinde 363 üreticimize verilecek olan bu destek ile 2 bin 468 dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştirilecektir. Toplam bütçesi 1 milyon 59 bin 246 TL olan bu projelere Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 847 bin 397 TL ödenek tahsis edilmiştir. 2022-2023 üretim sezonu içerisinde % 75 Bakanlık katkılı olarak uygulamaya başlanacaktır”