Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Şube Müdürü Bülent Altıntaş’ı ağırladı.
MÜSİAD Bursa Şubesi’nde gerçekleşen ziyarette, işletmelerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün karşılanması ve okul-sanayi işbirliğinin sağlanması konularında istişarelerde bulunuldu.
MÜSİAD olarak meslek liseleri ve kalifiye eleman konularında sürekli çalışmalar yaptıklarını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, mesleki ve teknik eğitimde sektör beklentilerine uygun nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ilişkin sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Öğrencilerimizin üreterek ve kazanarak öğrenmeleri önemli
Alpay şunları söyledi: “Mevcut alanların durumu üzerinden öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamını önceliklendiriyoruz. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin işletme ortamında yapılmasını, üreterek ve kazanarak öğrenmelerini önemsiyoruz. Derneğimiz ve derneğimize bağlı işletmeler, mesleki eğitim için gövdelerini taşın altına koymaya hazır vaziyetteler. 2018’de, öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla başlattığımız ve şehrimize özel olan Robot Yarışması’nın bu yıl da gerçekleştirilmesi için girişimlerimizi başlatmış bulunmaktayız, hem bu organizasyonun hem de birlikte ‘fayda odağında’ gerçekleştireceğimiz tüm çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
İşletme ortamında öğrenme vurgusu
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, “Ülkemizin ekonomik anlamda önde olan ülkeler içinde yer alabilmesini sağlanmak için iki önemli alan var. Bunlar eğitim ve sanayi alanlarıdır. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi eğitimle sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması hepimizin sorumluluğundadır. Staj çalışmalarının nitelikli hale getirilmesi, döner sermaye kapsamında bizzat öğrencilerimizin elleriyle yapılan üretimin desteklenmesi, mesleki eğitim-sanayi bağının kuvvetlenmesi, mesleki eğitimin doğrudan sektör ihtiyaçlarına yönelik planlanarak uygulanması, önceliklendirdiğimiz başlıklardır. Aynı şekilde öğrencilerimizin son sınıfa gelmeden, işletme ortamında, bizzat ‘işin ustaları’ ile tanışarak mesleki eğitimlerini sürdürmeleri de çok çok mühim. Şu an bu modelin başarılı bir uygulamasını gerçekleştiriyoruz ve işbirliği yaptığımız birçok işletme ve çatı kuruluştan bu yönde talepler alıyoruz. Aynı uygulamayı birlikte de hayata geçirmemizin, mesleki eğitim açısından ciddi bir sinerji oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.