Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ‘Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’ kapılarını açtı.
Başta Mustafakemalpaşa Tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi konumuna yükselen Mustafakemalpaşa, kırsal kalkınmanın temeli olan doğal gıda ürünlerinden orman ürünlerine kadar sahip olduğu tüm yerel lezzetleri, ‘Elimizden Yöremizden’ sloganıyla açılan sergiyle tanıttı.
Kırsalda yetişen ürünlere yeni pazarlar sağlanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin Adnan Menderes Meydanı’ndaki açılışına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Dırakman, Ticaret Borsası Başkanı Ali Altıntaş, PAŞADER Başkanı Kıvanç Atmaca, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Her ürün bir marka
Kestelek Halk Oyunları Ekibi’nin renkli gösterisiyle başlayan organizasyonun açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yoğun bir saha çalışmasının ardından Mustafakemalpaşa’ya değer katan ürünleri keşfederek Türkiye’nin gündemine sunduklarını söyledi.
Bereketli topraklar üzerinde yaşadıklarını belirten Başkan Sadi Kurtulan: “Mustafakemalpaşa, Bursa’nın en büyük bölgelerinin başında geliyor. 131 mahallesiyle üretimde pozitif değer taşıyan bir çok özelliği var. Biz, bize ait değerlerle özeliz. Ürettiğimiz her şeyi paylaştığımız kadar değerliyiz. Dağında ayrı, ovasına ayrı ürünlerin yetiştiği bu coğrafyada üreten her insanı destekliyoruz. Bu da doğal yaşamı ve oradan yetiştirilen ürünleri fark etmekle, üreticilerimize yeni ekonomik alanlar açmakla oluyor.
İlki düzenlenen bu tanıtım günlerinde 140 katılımcımız var. Akçapınar’ın kara incirini, Paşalar’ın yoğurdunu, Çeltikçi’nin biberini artık tüm Türkiye tanıyacak. Bunun yanında ustaların elinden çıkan baston, kasnak ve yayık gibi el emeği ürünlerde geleneksel bir miras olarak geleceğe taşınacak. Yöresel Ürün Tanıtım Günleri, kıyıda köşede kalmış yerel lezzetlerin coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmelerle tescil edilmesine ve daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olacak. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Mustafa Masatlı ise, Mustafakemalpaşa’nın iklimsel elverişliliğinin sebze ve meyve üretimine büyük olanak sağladığını dile getirdi.
Üretici ve alıcıyı buluşturan iki günlük serginin açılışının ardından katılımcılar, yüzden fazla yöresel ürünün satışa sunulduğu stantları gezdi.