Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla 12 aydır sürdürülen ‘Yaşama Katılıyorum Projesi’nin finali, Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi.
Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi (ISEDP) Hibe Programı’na sunulmasının ardından AB’den 105 bin Euro destek kazanan proje ile 1.600 öğrenci ve aileye ulaşılarak, kişisel farkındalık ve iletişim seminerlerinden, mesleki rehberlik ve girişimcilik kurslarına kadar birçok faaliyet programı düzenlendi.
Engellilerden kadınlara, işsizlerden çocuklara ve Roman vatandaşlara kadar dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonunu, istihdamın artırılmasını ve piyasadaki engellerin kaldırılmasının hedeflendiği Yaşama Katılıyorum Projesi’nin kapanış toplantısı, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.
Kaymakam Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte proje paydaşlarının katıldığı etkinlikte, bir yıldır devam eden projenin detayları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Eğitim ve üretimi esas aldık
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Avrupa Birliği projelerinin ciddi emek isteyen işler olduğunu söylerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde yürütülen ‘Yaşama Katılıyorum Projesi’nin 2 bine yakın projenin içinden seçildiğini belirtti.
Belediyenin bugüne kadar AB’den üç projeye destek aldığını hatırlatan Başkan Kurtulan; “Bu kazanım her ilçeye nasip olmaz. En önemli kaynağımız insan, bunu da değerlendirmek hepimizin görevi. İstikrar ve kararlılıkla hayata geçirdiğimiz bu projeyle birlikte 240 öğrenciye kişisel gelişim eğitimi, 200 öğrenci velisine bilinçlendirme eğitimi, 400 aileye anne-çocuk semineri, 85 işadamına istihdamda eşit iş eşit fırsat eğitimi, 325 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimi, 220 öğrenciye müzik akademisi eğitimi, 70 öğrenciye mesleki rehberlik eğitimi ve 30 Roman vatandaşımıza da A2 ehliyeti için kurs verdik. Girişimcilerimizden 16’sı kendi iş yerini açtı, 3’ü de yakın bir zamanda açacak” dedi.
Toplumsal eşitlik örneği
Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, günümüzde devletlerin dezavantajlı gruplara toplumsal eşitlik sağlayan çalışmalarla çağdaş ve ileri devlet modelini güçlendirdiğini söyledi.
Projenin final programında, müzik akademisi kursiyerleri şef Yücel Aran yönetiminde mini bir konser verdi.