Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 131 mahalleyi kapsayan istişare toplantılarında muhtarlara hizmetler hakkında bilgiler vererek, imalatı süren yatırımları gezdirdi.
Programlar halinde üç gün süren toplantılarda merkez ve kırsaldaki 131 mahalle muhtarını Öğretmenevi’ndeki kahvaltıda misafir eden Belediye Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın son üç yılı değerlendirildiğinde çok büyük farklar ve ileriye doğru atılan adımlar olduğunu söyledi.
Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren’in de katıldığı toplantılar dizisinde muhtarların beklentilerini dinleyen Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın çözüm bekleyen sorunlarının başında gelen alt yapı, su ve çevre yatırımları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Son dönemde ortaya çıkan su ihtiyacını yeni depolarla karşılayacaklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, Söğütalan hattından gelen iletim hatlarında sona yaklaşıldığının müjdesini verdi.
Kaybolan yılları telafi ediyoruz
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “Muhtarlarımız gibi bizlerde her zaman vatandaşlarımızla direkt teması olan insanlarız. Bu sorunlar sizlere bir geliyorsa bize bin geliyor. Özellikle su sıkıntısı son dönemde öne çıktı. Oğlak Tepe ve Lalaşahin’deki su depoları 50 yıllık. Biri 650, diğeri 300 tonluk bu depolardan 5 yıl Mustafakemalpaşa’ya su verdik, 1 lira zam yapmadık. Yetmediğini görüyoruz.
Keltaş’ta yapılan arıtma tesisi yağmurlu havalarda suyu arıtamıyor. Alt yapı hamlesi için geçen dönem harekete geçtik. Japon JICA kredisi için başvuru yaptık. Fakat herkesin bildiği gibi meclisimizden yetki alamadık. Bizimle birlikte o dönem bu krediye başvuran Şanlıurfa ve Orhangazi belediyeleri şimdi alt yapı yatırımlarını artık bitirme noktasına geldi. Onun için biz geri kaldık.
Japon Yeni ile bu kredi alınırsa borçlanırız düşüncesinde olanlar bize bu yetkiyi mecliste vermedi. Aslında borcu biz almayacaktık, Büyükşehir Yasası ile birlikte bu borç BUSKİ’ye gidecekti. Biz şimdi bu yatırımlara yeni başladık. Bu işin temeli arıtma tesisidir. Yamanlı yolu üzerindeki bu tesisin %85’i hayırlısıyla bitti. Artık şehrin içine doğru kanallarla geliyoruz.
Mustafakemalpaşa’nın altyapısı tüm yönleriyle planlı bir şekilde bitirilecek. Kaynaktan çıkan 100 litre su, Mustafakemalpaşa’ya geldiğinde 35 litreye iniyor. Bu kadar kayıp var. Bunun sebebi iletim hatlarının artık eskimiş olmasıdır. 40 yıllık su iletim hatları elden geçiriliyor. 10 bin ve 5 binlik su depolarının yapımı da hızla sürüyor. Söğütalan’dan gelen 25 km’lik hattın bitmesine 3 km’lik bir mesafe kaldı. Bu işleri artık BUSKİ yapıyor. Bizim yönetimimizde olan bir şey değil fakat sıkıntıların çözümü için devamlı temasta olduğumuz bir kurum. 3. köprünün imalatı sürüyor. 22 metrelik kazıklar çakıldı. Köprünün bitirilmesiyle birlikte trafik rahatlayacak. Bizler 40 yılın problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Bunları da 40 günde çözemezsiniz. Bir plan ve program dahilinde tüm sorunların üzerine gidiyoruz ” dedi.
Doğalgazın Yalıntaş Mahallesi’ne kadar geldiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan, UEDAŞ ve TELEKOM gibi kurumlarla görüşerek bağlantı yollarının hızlıca düzenlenmesi konusunda inisiyatif alacaklarını dile getirdi.
Başkan Kurtulan; “Her kurum kendi işini yapmakla mükellef. Fakat herkes kazdığını zamanında kapatamadığından sıkıntılar yaşanıyor. Biz bu işleri birlikte ve tek elden yapmanın yolunu arıyoruz. Zararına da olsa bir sözleşme yaparak bunları biz bitirelim istiyoruz. Çünkü bu sorunların muhatabı biziz. Hiç kimse TELEKOM’u arayıp, yolu niye kapattın demiyor” diye konuştu.
Ekmeğimizi birlikte büyütelim
Ekonomik kalkınma alanında Mustafakemalpaşa’nın son dönemde atağa kalktığını dile getiren Başkan Sadi Kurtulan şunları kaydetti; “OSB’deki fabrikaların sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Avrupa’nın en büyük ambalaj işletmesi buraya geliyor. 850 dönümlük alanda 1100 kişinin çalışacağı bir tesis olacak. Bunun yanında Mermer OSB’nin ıslah çalışmaları bitiyor. Belediye olarak bizde 70 dönümlük bir yer verdik. Kamulaştırma tamamlanınca fabrikalar buraya kurulacak. Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla da Büyükşehrimizin önderliğinde ürün toplama merkezlerimizi kurmaya devam ediyoruz. Hayvancılık ve süt üretimi de Mustafakemalpaşa’nın bir gerçeğidir. Özellikle et entegre tesislerinin sayısı artıyor. Son olarak 11 kasap bir araya geldi ve devrettiğimiz belediye mezbahasını modern bir et entegre tesisine dönüştürdü. Özel teşebbüste bu alanda yeni yatırımlara imza atıyor.
Mustafakemalpaşa’da kim hayvan yetiştiriyorsa müşterisi artık burada olacak. Tepecik bölgesinde de süt işleme tesisi gün sayıyor. İki tane dondurulmuş gıda fabrikasıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yatırımcılar da bölge çiftçisiyle sözleşme yaparak ürünlerini buradan almayı planlıyor. Alım garantisi olan bu fabrikalar Mustafakemalpaşa’ya yatırım yapmak için uğraşıyor. Şimdi sıra Hayvan Pazarı’na geldi. Yalıntaş’ta konuşlanacak olan hayvan pazarının inşaatı hızla devam ediyor. 30 dönümlük bu alanda alıcı ve satıcı daha yakınlaşacak. İleriye doğru bu hayvan pazarı yeni projelere açık olacak”
Çürüyen tesisin yıldızı parlayacak
Mustafakemalpaşa’daki spor ve kültürel yatımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, 30 milyon TL’lik Gençlik Merkezi’nin yapımında büyük bir mesafe kat edildiğini belirterek, sosyal yaşam, spor ve kültürün bu adreste buluşacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan toplantının ardından, muhtarlara Katı Atık Aktarma İstasyonu, Arıtma Tesisi, Gençlik Merkezi ve 10 binlik su deposunu gezdirdi. Prestij yatımları yerinde görme imkanı bulan muhtarlar, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a memnuniyetlerini iletti.