Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, son günlerde yaşanan terör olayları ve ülke gündemi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
İstanbul’da meydana gelen ve ülkemizin huzur, barış ve kardeşlik ortamını hedef alan alçakça saldırıyı lanetlediğini söyleyen Koçak, saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.
Başkan Koçak, teröre karşı ülkemiz ve hükümetin yapması gerekenleri ise şöyle sıraladı: “Ülkemizde insanlarımıza silahla saldıranlara silahla karşılık vermek gerekir. Terörist ancak ondan anlar. Ancak siz teröre karşı sadece silahlı mücadeleyle sorunu çözeceğinizi düşünürseniz, büyük yanılgıya düşersiniz. Bir kere insanımız bulunduğu yerde doyurulmalı. Oysa bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya dolup taşıyor. Bir kere tarımda insanımıza bulunduğu bölgelerde çok büyük destek verilmeli. İç göç durmadan terör önlenemez. Huzur da gelmez. İstanbul’da yaşanamaz”
Bugün ülkemizdeki ve dünyamızdaki kargaşadan kurtulmak için meselelere doğru teşhis koymanın önemine değinen Koçak, ülkemizdeki problemlerin kökten çözümü için ekonomik kalkınmaya dikkat çekti. Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomideki büyümeye ilişkin çok çarpıcı değerlendirmede bulunan Zeynel Abidin Koçak, “Büyüme başka, kalkınma başkadır. Lahana da büyüktür. Ama ne enerji, ne yağ vardır, ne de protein. Lahana yiyerek büyüyemezsin. Türkiye ekonomisi lahana gibi büyüyor. Türkiye yaygın sanayiye geçmezse, Anadolu’yu sanayi ile donatmazsa, işsizliği önleyemez, iç göçü önleyemez, dışarıdan bir müdahale olursa aciz kalır” dedi.
Ekonomik darboğazı beş madde de özetleyen Koçak, bunları, “Borç, asgari ücret içler acısı, adaletsiz gelir dağılımı, ekonomik kalkınmada coğrafi dengesizlik ve iç göç” olarak sıraladı.
Koçak, bugün içinde bulunduğumuz problemleri ise şöyle sıraladı: “Toplumsal çatışma ve kutuplaşma, terör, bozulan adalet sistemi, eğitim keşmekeşi, çelişkiler yumağına dönen dış politika, ekonomik darboğaz ile ahlaki ve manevi yozlaşma”
Hükümetin, MHP ile TBMM’ye sunduğu yeni anayasa teklifi ve Başkanlık sistemi ile ilgili olarak ise Başkan Zeynel Abidin Koçak, şu önerilerde bulundu: “Biz prensip olarak Başkanlığa karşı değiliz. 70’li yıllarda da, 90’lı yıllarda da savunmuşuz. 3 hususa dikkat etmeliyiz. Kanunları, bütçeyi Meclis yapar. İcrayı Meclis denetler. Fesih yetkisi Cumhurbaşkanına verilmemeli. Milletvekilleri yarın fesih edilir miyiz endişesinden dolayı doğru bir şekilde fikirlerini söyleyemez”