CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, önceki gece Mudanya Ketendere’de çıkan yangını Meclis’e taşıdı. Altaca Kayışoğlu, yağmur ertesinde yaklaşık 300 dönüm arazisinin yanmasının şüphe uyandırdığına dikkat çekti.
Söz konusu bölgeye Ro-Ro iskelesi yapılmak istendiğine dikkat çeken CHP’li vekil, “Sivil toplum örgütleri, çevreciler, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alan muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin karşı çıktığı bir projenin yapılacağı alanda yangın çıkması doğal olarak şüphe uyandırıyor. Hepimiz biliyoruz ki İstanbul’un trafiğini hafifletmek için Mudanya, dolayısıyla Bursa bir arka bahçe gibi muamele görüyor. Ketendere gibi tarihi niteliği olan bir bölgenin hedef seçilmesi ve yargıya taşınan bir kararın hemen ardından yağmur ertesinde hem de gece meydana gelmiş olması iyi irdelenmesi gereken bir durum arz etmektedir” diye konuştu.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için bir de yazılı soru önergesi verdi. Altaca Kayışoğlu, yazılı soru önergesinde Yıldırım’a şunları sordu:
“Marmara Denizi kıyısında yer alan Mudanya, Bursa’nın önemli deniz kapılarından birisidir. İstanbul-Bursa arasındaki deniz ulaşımında kilit rol oynamaktadır. İstanbul Ambarlı-Ketendere arasında planlanan Ro-Ro taşımacılığının adresi de Mudanya gözükmektedir. Ancak, sivil toplum örgütleri ve çevreciler, Mudanya Ketendere’ye yapılması planlanan Ro-Ro iskelesiyle ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geçen kararı yargıya taşımışlardır. Bu nedenle 12 Ekim 2016 günü gece 22:00 civarı çıkan yangın şüphe uyandırmaktadır. Bu bağlamda;
1- Yaz mevsiminin bittiği, sonbaharın başladığı bir süreçte yargıya taşınan bir bölgede 300 dönüme yakın bir arazinin gece vakti yanması şüphe oluşturmuyor mu?
2- Yağmurlu bir günün ertesinde 300 dönüme yakın bir arazinin yok olmasından sonra yangının söndürülebilmiş olmasında bir ihmal söz konusu mudur?
3- Yangında kaybedilen 300 dönüm arazinin Ro-Ro iskelesi yapılacak alanda meydana gelmiş olması bir sabotajın sonucu mudur?”