Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu (KMYO) tarafından Ekim ayında gerçekleştirilmesi hedeflenen Karacabey Sempozyumu öncesinde düzenlenen çalıştaylar tamamlandı.
Geçen yıl Ekim ayında başlayan ve Şubat ayı sonuna kadar aralıklarla düzenlenen 8 çalıştayda, Karacabey’in turizmi, kentleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim sağlık ve sportif yapısı, tarih kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılığı ile sanayi ticaret ve ekonomisi ele alındı.
Geniş katılımlarla gerçekleştirilen çalıştayların sonuçları hakkında bilgi veren Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey’in geleceği ile ilgili yol haritaları hazırlıyoruz” dedi.
Sempozyum hazırlıkları hakkında da bilgi veren KTSO Başkanı Naci Güncü, “Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarımı ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunacak. Sempozyum öncesinde düzenlediğimiz çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştirip, Karacabey’in fırsatları ve tehditlerini, güçlü ve zayıf yanlarını belirledik. Ekim ayında düzenleyeceğimiz Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak” şeklinde konuştu.
Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak’ın yönetiminde düzenlenen ‘Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’nda da Karacabey’in tarım ve hayvancılık açısından fırsatları, büyük fabrika ve modern hayvancılık işletmelerin bulunması, tohum üreticileri için cazibe merkezi olması, iyi tarım uygulamalarının artırılması, arazilerin alternatif ürün yetiştirmeye uygun olması; güçlü yönleri de tarımsal potansiyelinin ve alım gücünün yüksek olması, toprak, sulama ve iklim şartlarının tarıma elverişli olması, üreticiler için alternatif pazar imkânlarının güçlü olması, tarımsal mekanizasyon alanında güçlü firmaların olması, Karacabey’e özgü marka tarım ürünlerinin varlığı olarak belirlendi.