DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla ziyaret ettiği Takip Gazetesi’nde, Alper Tunalı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İlk olarak ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, hayata onuncu sınıftan değil, sıfırdan başladıklarını belirterek, sıfırdan başlayanların sorunlarını çok iyi bildiklerini, 30 Mart seçimlerinin de Karacabey için dönüm noktası olacağını söyledi.
CHP’den istifasının ardından DSP rozeti takarak Karacabey Belediye Başkan Adayı olarak sahalara inen Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, insanların yaşamlarına dokunacak projeleri Karacabey’de hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Karacabey’in sorunları ve projeleri hakkında Gazeteci Alper Tunalı’ya kısa bilgiler veren Ceylan, şunları söyledi; “Açıkçası Karacabey’de bir sürü sorun var. Yarı özel kuruluşlar bile kalmadı. Orman Bölge, UEDAŞ, Türk Telekom ilçede yok. 30 Mart’tan sonra hayata geçirilecek olan Büyükşehir Yasası ile birlikte 4 ilçeye bir büyük köy yapılacak. Şu anda da Karacabey en büyük köy olmaya aday. Ancak biz bunun önünü keseceğiz.
Karacabey’de işsizlikle ilgili sorunlar var. Bir anda her şeyi hemen halletmemiz mümkün değil. Karacabey ne kadar sanayi şehir olsa da tabanında tarıma dayalı sanayi var. Tarımda çok büyük eksikliklerimiz var. 2000’li yıllara kadar tarlasında ektiği ürünü satan, düğün yapar, yatırım yapardı. Günümüzde tarla el değiştirdi, çünkü çiftçi borçlandırıldı. Bu konuda Dünya Bankası, TİKA ve kalkınma ajansları belediye yada odanın başvurusu ile yüzde 75’ini hibe olmak kaydıyla 20 trilyona kadar para verebiliyor. Dünyanın tüm ülkelerini gezin, fabrikalar köylerdedir. Çünkü köyde arazi almak çok kolaydır. Burada alacağın araziyle köye tam teşekküllü fabrika kurarsın. Biz tarımın yapıldığı Karacabey’in merkezine bağlı yakın bir köye Domates fabrikası kurmak istiyoruz.
Yine işsizlik noktasında tabanın sesiyle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bu konuda roman kardeşlerimizin işsizlikle ilgili sorunları var. Bunun yüzde 80’ini önleyecek projelerimiz var. Dünyanın tüm ülkelerinde sadece yakıt olarak doğalgaz, kömür ve fuel oil kullanılıyor. Bunlar pahalı yakıtlar. Kalorisi en yüksek yakıt öneriye sahip ürün sazdır. Malum Karacabey’in dört bir yanı derelerle kaplıdır. Bunların hepsinin etrafından saz var. Saz çok ufak bir proje gibi gözükebilir. Yeşil sazdan kuru sazın eğitilip öğütülmesiyle çok yüksek kaloriye sahip bir yakacak meydana çıkıyor. Bu konuda lisanslı proje elimizde. Bu projeyle de sadece bir kişi günde kestiği 20 kilo sazdan 150 lira kazanır. Buda Roman kardeşlerimizle ilgili güzel bir projedir. Bu sayede hem istihdama katkı sağlayacağız hem de Roman kardeşlerimizi iş sahibi yapacağız.
Daha çok sayıda projelerimiz var. Bunları da yine sizin vasıtanızla vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz.”