“
Kişisel Gelişim ve Kalite Derneği (Gel-Der) Kurucu Başkanı Sevil Pamirol, sağlıklı kişisel gelişimin yaşam kalitesi ve kaliteli bir toplumun ana unsuru olduğunu, insana yapılan yatırımın da sağlıklı toplum yolunda en doğru yatırım olduğunu söyledi.
Sevil Pamirol, Okan Dursun, Zafer Polat Koyuncu, Dilek Aker, Fatma Yenice, Mehmet Bahçeci ve Ceyda Derin’den oluşan Gel-Der kurucu yönetim kurulu Tophane Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ilk toplantısını yaparak amaç ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.
Derneğin, alanlarında başarılarını kanıtlamış, toplumda rol model olmuş, insanlığa gönüllü hizmet vermeyi amaçlayan el ve gönül birliği yapmış insanlardan oluştuğunu belirten Sevil Pamirol, insanın yaşamındaki temel unsurlar olan mutluluk, sağlık, başarı, güvenlik, iç huzur, aile ve sosyal ilişkilerde iyi iletişim kurmalarına destek olarak Türkiye’de toplumsal dönüşüme katkı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.
Toplum fertlerinin bilgi çağında insanlığın ulaştığı yüksek kültür ve teknoloji düzeyinden yararlanmasının temel olduğunu ifade eden Pamirol, “Toplum, bilimin her dalındaki olağanüstü gelişmelerden yararlanmalı, eğitim ve kültür düzeyini, meslek hayatını geliştirmeli, dayanışma ve kalite bilincini artırarak ülkemize olumlu katkı sağlamalı. Bireysel ve kurumsal olarak standartlarımızı geliştirerek ülkemizi daha iyi noktalara taşımalıyız” dedi.
HEDEFİMİZ KALİTELİ BİR TOPLUM
Kişisel Gelişim ve Kalite Derneği’nin (Gel-Der) amaçları doğrultusunda iddialı yola çıktığını belirten Pamirol, şunları söyledi: “İnsana; insanca yaşama ve doyuma ulaşma, kariyer planlama, özgüven, hedef koyma, pozitif düşünme, düşünme becerilerini kullanma, öfke kontrolü vb konularda, kendi konusunda uzman kişiler tarafından verilecek olan eğitimlerle Gel-Der Bursa’da ve Türkiye’de iddialı yola çıktı. Yönetimdeki arkadaşlarımız ve üyelerimiz, hatta dışarıdan destek verecek olan gönüllülerimizle kaliteli toplum için katkı vermeyi amaçlıyoruz.”
Gel-Der’in bu amaçlar doğrultusunda düşünme ve öğrenmeyi öğreten eğitimlere ağırlık vereceğini kaydeden Pamirol, “Düşünme yönetimi ve yöntemlerini bilerek düşünce becerileri hakkında farkındalığımızı arttırarak bu becerimizi daha etkili bir şekilde kullanıp ve diğer insanlara aktarmayı ilke edindik” dedi.
FARK YARATIRSAN FARKEDİLİRSİN
“Fark yaratırsan farkedilirsin” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Gel-Der Başkanı Sevil Pamirol, şöyle devam etti: “İnsanların kendini kaderlerini değiştirebilecek kadar güçlü hissetmesini, sağlamak, hayal kurmayı ve hayalini gerçekleştirmenin yollarını göstermek, ilk başlangıç noktasını bulmak ve hedef koyma becerisini geliştirmek, geçmişin yükünü sırtımızda taşımaktan vazgeçmek, geleceğin ışığını ve umudunu yüreğimizde taşımak, tuzak kurucu değil, tuzak bozucu olmayı öğrenmek ve öğretmek temel ilkelerimiz.”
İnsanın doğumla başlayan kişisel gelişiminin yetişkinlik sürecinde tamamlandığını ve ölene kadar öyle devam ettiğini belirten Pamirol, şöyle devam etti: “Sağlıklı gelişim, kayıpların en aza indirilmesi, kazançların artırılması ile olur. İnsan gelişimi aile sistemi bakış açısıyla değerlendirilir. Bu bağlamda içinde pek çok kuram ve bilimsel disiplini barındırır.
Bilimsel disiplin alanlarına, psikiyatri, sosyoloji, tıp, biyoloji, geriatri, eğitim ve antropoloji örnek verilebilir. Kişisel gelişim yaklaşımı, insan gelişimini ve yaşlanmayı, kazançlar ve kayıplar noktasında değerlendirdiği, değişimi ve esnekliliği önemsediği, insan gelişimini, çocukluk ve ergenlik dönemiyle sınırlamadığı, birden fazla bilimsel alanla birlikte çalışmayı öngördüğü için önemli bir yaklaşımdır, Kişisel gelişimde insanların tarihsel kökenleri, insan gelişimini nasıl açıkladığı, insanın gelişiminin bilimsel disiplin alanları,kullandığı yöntemler ve yürüttüğü araştırmalarla incelenmiştir.”
“