SÜPER LİG İÇİN ÇARPICI ARAŞTIRMA! « Karacabey Takip Gazetesi

SON DAKİKA
<
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

SÜPER LİG İÇİN ÇARPICI ARAŞTIRMA!

Bu haber 13 Ağustos 2021 - 12:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

NG Araştırma olarak yapılan kamuoyu araştırması, 30 Temmuz – 9 Ağustos 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş üzeri farklı sosyo-ekonomik gruplardan 1848 kişinin katılımı ile online araştırma yöntemiyle gerçekleşti.

Araştırmayla ilgili NG Araştırma’dan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi;

TÜRKİYE SÜPER LİGİ 2021/2022 SEZONU TAHMİNLERİ

Araştırmamız 30 Temmuz – 9 Ağustos 2021 tarihleri arasında 15 yaş üzeri, Türkiye genelinde 1848 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmamıza katılan taraftarların dağılımını incelediğimizde ‘3 Büyükler’ olarak adlandırılan İstanbul takımlarının taraftarları, katılımcıların oldukça büyük bir kısmını oluşturuyor. Katılımcıların %36’sı Galatasaraylı, %31’i ise Fenerbahçeli ve %21’i Beşiktaşlı. Anadolu kulüplerimizden en çok katılım gösteren taraftarlar ise %3 ile Trabzonspor oldu. Geriye kalan %9’luk taraftar ise diğer takımları destekleyenlerden oluştu.

ŞAMPİYON KİM OLUR?

2020-2021 futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala takımlar transfer için yarışırken aynı heyecan taraftarları da sarmış durumda. Katılımcılara önümüzdeki sezon şampiyonluktaki en önemli favorilerini sorduk! Verilen cevapların dağılımları “3 Büyükler” olarak bilinen kulüplerimizi öne çıkarıyor.

Geçtiğimiz sezon Sergen Yalçın yönetiminde şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş ile yeni sezona güçlü bir kadro ve yeni teknik direktörüyle giriş yapan Fenerbahçe %29’luk oranlarıyla ilk sırayı paylaştılar. %27’lik oranıyla ise Galatasaray 3. favori konumunda.

Anadolu’nun ilk şampiyonu Trabzonspor %7, yeni transferleri ile gündeme bomba gibi düşen Adana Demirspor ise %3’lük oranlarıyla sürpriz şampiyonluk adayları oldu.

KÜME DÜŞMEYE EN YAKIN ADAYLAR HANGİLERİ?

Sezon başı itibariyle katılımcıların %22’si Giresunspor’un küme düşmeye en yakın aday olduğunu belirtirken, %13’ü ise Altay’ın ligde tutunamayacağını belirtiyor. Bu sonuçlar, ligde yeni yükselen takımların başarılı olma ihtimalinin kamuoyu gözünde daha az olduğunu gösteriyor. Kayserispor küme düşmesi en çok beklenen takımlarda 3. sırada gelirken, 4. sırada ise Yeni Malatyaspor geliyor.

GOL KRALI KİM OLUR?

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Galatasaray tarafından transfer edilen Mostafa Muhammed (Galatasaray), gösterdiği performans ile katılımcılar tarafından krallıkta en büyük aday. Katılımcıların %20’si Mısır’lı yıldızın gol kralı olacağını düşünürken, %16’sı ise Adana Demirspor’un dünyaca ünlü yeni transferi Mario Balotelli’nin (Adana Demirspor) mutlu sona ulaşacağını düşünüyor.

Geçen sezonun gol kralı Aaron Boupendza (Hatayspor) %15, Serdar Dursun (Fenerbahçe) %8, Cyle Larin (Beşiktaş) %8’lik oranlarıyla katılımcılar tarafından öne çıkarılan diğer adaylar.

EN BAŞARILI TEKNİK DİREKTÖR KİM OLUR?

Katılımcıların, önümüzdeki sezon en başarılı teknik direktör tahminlerini incelediğimizde geçtiğimiz sezondaki başarıların öne çıktığını görüyoruz. Beşiktaş ile geçtiğimiz sezon 2 kupayı birden kazanan Sergen Yalçın, %30’luk oranıyla ilk sırada yer alıyor. Galatasaray ile geçtiğimiz sezon şampiyonluğu gol averajı ile kaybeden Fatih Terim ise %28’lik oy oranıyla 2. sırada.

2015-2016 sezonunun ardından tekrar Fenerbahçe’nin başına geçen Vitor Perreria %23’lük oy alarak katılımcıların 3. favorisi durumunda.

TÜRK FUTBOLUNDAN ŞİKE TEMİZLENDİ Mİ?

3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan şike süreci, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen günümüzde bile gündemini koruyor. Araştırmaya katılan her 20 kişiden 13’ü Türk futbolunun şikeden temizlenmediğini düşünüyor. Bu durum, tuttuğu takımlardan bağımsız olmak üzere taraftarların futbolumuza olan güveninin azaldığını gösteriyor. Şikenin tamamen ortadan kalktığını düşünenlerin oranı ise her 20 kişiden yalnızca 2’si.

VAR (VİDEO YARDIMCI HAKEM) UYGULAMASINDAN MEMNUN MUYUZ?

Ülkemizde son 3 sezondan itibaren uygulanmaya başlanan VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulaması ise katılımcılar tarafından farklı değerlendiriliyor. VAR uygulaması kullanılmaya başlandıktan sonra hakem hatalarının sayısının azaldığı görülüyor. Fakat uygulamanın maç içindeki heyecanı düşürdüğünü düşünenler de var. Katılımcıların %50’si uygulamadan memnun olduğunu belirtirken, %28’i ise memnun olmadığını belirtti.

Katılımcılara VAR uygulaması ile ilgili detaylı görüşlerini sorduğumuzda, hataları minumuma indirip, adil bir ortam sağladığını düşünenlerin oranı %43 olurken, ülkemizde doğru uygulanmadığını düşünenlerin oranı ise %36.

TAKIMINA EN ÇOK HANGİ TRANSFERİ İSTERSİN?

Süper Lig, 3 ay aranın ardından 13 Ağustos Cuma akşamı nihayet başlayacak. Fakat bu 3 aylık arada gördük ki futbol sezonuna ara verildiğinde bile kulüpler arasındaki yarış hız kesmiyor. Sezon başı itibariyle hangi takımın daha fazla transfere ihtiyacı olduğunu taraftarlara sorduk. Avrupa’da hedeflerinin gerisinde kalan Galatasaray %27’lik oranıyla en çok transfer ihtiyacı olan takım olarak görülüyor. Fenerbahçe %21, Beşiktaş %11’lik oranlarıyla Galatasaray’ı takip ediyor. Bu kulüplerin bütçeleri itibariyle daha fazla transfer yapması olağan duruyor. Fakat hem UEFA’nın hem de Türkiye Futbol Federasyonu’nun koyduğu finansal kurallar nedeniyle transfer sezonu görülen ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleşmeyebilir.

Peki yeni sezonda en çok hangi futbolcuyu takımımızda görmek istiyoruz? Katılımcılara göre 2 sezon önce ligimizde Trabzonspor formasıyla gol krallığı yaşayan Alexander Sörloth %15’lik oy oranıyla zirvede. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın şampiyonluğundaki en önemli aktörlerden biri olan Rachid Ghezzal, %10 ile 2. sırayı alırken, Adana Demirspor’un yeni transferi Mario Balotelli’nin aldığı oran ise %9.

A MİLLİ TAKIM NEDEN BAŞARISIZ OLDU?

EURO2020 Avrupa şampiyonasına katılarak hepimizi heyecanlandıran A Milli Futbol Takımımız, maalesef turnuvada çıktığı 3 maçı da kaybederek elendi. Turnuva öncesi neredeyse tüm kamuoyunun güvenini kazanan takımımızın başarısız olma nedenlerini katılımcılara sorduk.

Katılımcıların %33’ü teknik direktörümüz Şenol Güneş’in performansı nedeniyle başarısız olduğumuzu düşünürken, %31’i ise etkisiz futbolcu performanslarını öne çıkardı. Takımımızın tecrübesiz olmasından dolayı, erken veda ettiğini düşünenlerin oranı ise %13.

Katılımcıları, turnuva performansıyla en çok hayal kırıklığına uğratan futbolcumuz %25’lik oranıyla Burak Yılmaz olurken, %17’lik oranıyla Hakan Çalhanoğlu 2. sırada yer aldı.

FUTBOLA KORONAVİRÜS ENGELİ!

Hepimizin bildiği üzere 2020 Mart ayından itibaren ülkemizde görülen koronavirüs vakalarından dolayı birçoğumuzun yaşamı olumsuz yönde etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Öyle ki bu süreçten futbol da nasibini aldı! Federasyon 2021-2022 Futbol sezonunun 13 Ağustos’ta başlayacağını duyururken, bakalım katılımcılar böyle bir sağlık tehdidi varken maçların oynanmasını ne derece istiyor!

Her 10 kişiden 7’si futbol liglerinin devam etmesi gerektiğini düşünürken, 2’si ise oynanmaması gerektiğini düşünüyor.

MAÇLARDA TARAFTAR OLMALI MI?

Türkiye Futbol Federasyonu, pandemi sürecinden dolayı Ağustos ayından itibaren statların %50 oranında taraftara açılacağını açıkladı. Son dönemde ise vaka sayısındaki artışlardan dolayı bu sürenin sezonun ilk yarısının sonuna kadar uzayacağı düşüncesi hakim. Katılımcıların %53’ü federasyonun kararını doğru buluyor. Bu tercihte bulunanların ortak düşüncesi sosyal mesafeye uyularak, taraftar heyecanı ile futbolun daha zevkli hale gelmesi yönünde.

Katılımcıların %24’ü tüm maçların seyircisiz oynanması gerektiğini düşünürken, %17’si ise maçların tam kapasiteyle taraftara açık olması yönünde fikir belirtiyor.

YABANCI SINIRI KAÇ OLMALI?

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan karar ile yabancı sınırı konusu tekrar gündeme geldi. Federasyon kararı gereği bir takımda oynayabilecek yabancı sayısı kademeli olarak 8’e düşürülecek. Mevcut durumda her takımın kadrosunda 14 yabancı futbolcu bulunabiliyorken bu karar kulüplerin oldukça tepkisini çekti. Biz de kamuoyunun bu konuda ne düşündüğünü sorduk.

Katılımcılara bir takımda kaç yabancı olması gerektiğini sorduğumuzda verilen cevapların ortalaması 9 yabancı olarak dikkat çekiyor. Bu sonuç da federasyonun kararını destekler nitelikte. Yabancı sayısının sınırsız olması gerektiğini belirtenlerin oranı %18 olurken, %1’lik kesim ise takımlarda hiç yabancı oyuncu bulunmasını istemiyor.

LİGİMİZİN SEVİYESİNİ NASIL YÜKSELTEBİLİRİZ?

Uzun yıllardır Avrupa’da başarıya hasret kaldığımız bu dönemlerde, kamuoyunda ligimizin kalitesi tartışılacak duruma geldi. Çoğu zaman Avrupa Liglerinde oynanan futbolu gıptayla izlediğimiz ise acı bir gerçek. Biz de katılımcılara bu liglerin seviyesine yükselmemiz için en önemli etkenleri sorduk. Katılımcıların büyük çoğunluğu altyapının gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Diğer faktörler şu şekilde sıralandı;

  • Altyapının gelişmesi 46%
  • Bir futbol sistemi üzerinde istikrar yakalanması 18%
  • Kaliteli transferler yapılarak kadro planlanması 11%
  • Kulüplerimizin Avrupa’da sportif başarı yakalaması 8%
  • Lise futbol takımlarının profesyonelleştirilmesi 5%
  • Yayınların tüm dünyaya satılabilmesi 5%
  • Al-sat dengesinin kurulması 3%
  • Devlet desteği 3%

TRANSFER LİMİTİ UYGULAMASI ADİL Mİ?

Kulüplerimizin içinde bulunduğu maddi krizler nedeniyle geçtiğimiz sezon Türkiye Futbol Federasyonu, takımlara transfer limiti uygulaması getirdi. Bu uygulama ile her takım toplam kazancının yalnızca 3’te 1’ini transferlere ve futbolcu maaşlarına harcayabilecek. Bu karar bazı kulüplerimiz tarafından oldukça büyük bir tepkiyle karşılandı.

Katılımcıların %36’sı uygulamanın adil olduğunu düşünürken, %29’u adil olmadığını, %35’i ise kısmen adil olmadığını düşünüyor.

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig
Adana escortAlanya escortAnadolu yakası escortAnkara bayan escortAntalya escortAtaköy escortAvcılar escortAvrupa yakası escortBahçelievler escortBahçeşehir escortBakırköy escortBaşiktaş escortBeylikdüzü escortBodrum escortBursa escortDenizli escortDiyarbakır escortEsenyurt escortEskişehir escortEtiler escortFatih escortGazinatep escortHalkalı escortistanbul escortİzmir escortİzmit escortKadıköy escortKayseri escortKocaeli escortKonya escortKurtköy escortKuşadası escortMalatya escortMaltepe escortMecidiyeköy escortMersin escortNişantaşı escortPendik escortMuratpaşa escortŞirinevler escortŞişli escortTaksim escortÜmraniye escortataşehir escortkartal escort
Bostancı Escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelermersin escort bayangaziantep escortgaziantep escortpendik escortbostancı escortkadıköy escortescort izmirgrup pornoankara bayan escorthttps://fantazibahis.com/bodrum escortCanlı Casino Siteleriwww.papaitorotisserie.comankara escortbetebetmebbissiteleri порно bahiskordonbetvivaldibetoynabilmercurecasinocashwinbetyaparexbetroutebetepikbahisonwinataşehir escortMarsbahisCasino Togetherwinner casinoastekbetEvolve casinoSeven casinoCbet casinoHyper casinoBob casinoCasino Lucky8üsküdar günlük kiralık dairexslottipobettrendyol indirim kodubetsmoveCasibomdeneme bonusuistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netbetmatikmegaparibetistankara kombi servisimp3 indirbetturkeyholiganbetbycasinoholiganbetçorlu halı yıkamaxslotelazığ masaj salonuankara psikologkayseri psikologgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomparibahisdenizli çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomSEOcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbethttps://kilpatrickspub.com/jetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkompiabetbahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbetkomgaziantep günlük kiralık evsamsun günlük kiralık evtarafbetbets10antalya temizlik şirketlerimasaj salonu esenyurtgaziemir çilingirankara temizlik firmalarıbeylikdüzü günlük kiralık evfethiye klima servisiladesbetmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinovan halı yıkamaeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanhttps://www.villageofdannemora.com/antalya klima servisisultangazi klima servisicasibommarsbahiscasibomBostancı Escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelermersin escort bayangaziantep escortgaziantep escortpendik escortbostancı escortkadıköy escortescort izmirgrup pornoankara bayan escorthttps://fantazibahis.com/bodrum escortCanlı Casino Siteleriwww.papaitorotisserie.comankara escortbetebetmebbissiteleri порно bahiskordonbetvivaldibetoynabilmercurecasinocashwinbetyaparexbetroutebetepikbahisonwinataşehir escortMarsbahisCasino Togetherwinner casinoastekbetEvolve casinoSeven casinoCbet casinoHyper casinoBob casinoCasino Lucky8üsküdar günlük kiralık dairexslottipobettrendyol indirim kodubetsmoveCasibomdeneme bonusuistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netbetmatikmegaparibetistankara kombi servisimp3 indirbetturkeyholiganbetbycasinoholiganbetçorlu halı yıkamaxslotelazığ masaj salonuankara psikologkayseri psikologgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomparibahisdenizli çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomSEOcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbethttps://kilpatrickspub.com/jetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkompiabetbahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbetkomgaziantep günlük kiralık evsamsun günlük kiralık evtarafbetbets10antalya temizlik şirketlerimasaj salonu esenyurtgaziemir çilingirankara temizlik firmalarıbeylikdüzü günlük kiralık evfethiye klima servisiladesbetmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinovan halı yıkamaeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanhttps://www.villageofdannemora.com/antalya klima servisisultangazi klima servisicasibommarsbahiscasibomtélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibettélécharger yonibetyonibet en franceyonibet en franceyonibet en franceparier mobile pmuparier mobile pmucomment jouer lotocomment jouer lotocomment jouer lotomilanobetbetticketinnabetliste cote et match fdjliste cote et match fdjapplication parions sportapplication parions sportpmu parier en lignepmu parier en lignefinalbahisvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotvegasslotcasinomhubbetgoodevbahisdevbahisajaxbetajaxbetplinko franceiknowbetmystake jeux du pouletcasino diceportobetportobetportobettulipbetlirabetlirabetpusulabetpusulabetdinamobetbetradarbetradarsohobetmeilleur site casino en ligne francaiscasino en ligne surcasino en ligne surcasino en linecasino serieuxcasino serieuxcasipoletabetetabetw88newcratosavvabetsbetinlordbahisparobetmostbet mobilnora bahisalfabahishermesbetnetxcasinozombie carnivalwonoddbetsatbetwinnerbetandyoualmanbahiscaddebetorisbetbetvolesantosbettingsantosbettingbetlikecasiverabekabetbekabetkordonbetkordonbetsahabetbahsinemostbetbetwinnerpinuppinupalibahis girişfavorislotbetsihirbazitrbethipercasinocasinopercasinoperbahisnowbahisnowbahisnowpinbahiskombobetyapbahsinicasinoslotcasinoslotmaksibetmaksibetmaksibetwild sultan avistortuga casinotortuga casino en lignetortuga casino avistortuga casino bonus sans dépôtmagical spinmagical spin casinocasino joka vipjoka casino en lignemoi casinolucky8 interdit en francelucky8 interdit en franceamon casino inscriptionmadnix inscriptiontortuga casino mon compteazur casino bonusmagical spin 10 eurosmagical spin retraitspace fortuna applicationcasino joka bonus sans dépôtlucky31 retraitrestbet üyelikbetboo üyelikbetboo üyeliksüperbahis üyeliksüperbahis üyelikbetbaba uyeliksüperbetin üyelikbetandreas üyelikbetandreas üyelikwonodd üyelikwonodd üyelikwild sultan retraitwinoui applicationsüpertotobet üyeliksüpertotobet üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikbetsat üyelikpinup üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikbetonred üyelikmaslakcasinobahisbeybahisbeyportbetportbetonwin üyeliksahabet üyeliksahabet üyelik1xbet üyeliktipobet üyeliktipobet üyelikbetivo üyelikromabet üyelikromabet üyelikmiraxcasino bonuszımbabetzımbabetegobetlidyabetkralbetextrabetmarkajbetbetsmovegolegolfavorisenbetnisbetnisromabet üyeliksahabet üyelikmedyabahisbetmüzebetgitbetficabetficabetficamislibetshowbahisshowbahisoleybetoleybetbetcupbetcupbetcupbetosferbetosferbetosferikonbethedefbetmakrobetmakrobetbetvigobetvigoanadolu casinoanadolu casinoneyinemaltcasinolordcasinolordcasinohızlıbahishızlıbahisanadolu casinorealbahisrealbahisprestijbetprestijbetbetpuanbetsilinbetsilinqueenbetqueenbetnisbarbetzmarkrexusbetparmabetholiganbetcasinomilyontumbetnakitbahisbetteyim